ARKIV 2003
ARKIV 2004
ARKIV 2005

051211
Årets sista utställning blev verkligen en stor stor succé. Vi hade fem hundar anmälda och vilka otroliga resultat.
På långhårig kanintax tog vi "Grand slam" igenom att "Qosak" blev Bir med Cacib och "SuperFrida" Bim med Cacib, även Qalinka deltog och fint resultat 1 ukl, 1 ukk HP.

Bland långhåriga dvärgtaxar tog Qasparov cert, cacib och slutligen 2 BH.

Långhårsnormal; Unga Goldie debuterade i jaktklass med en etta. Och Qosak avslutade det hela med att bli gruppfemma i den starka taxgruppen.
Summa blev 2X SV-05, Big 5, Bir, Bim, 3XCacib och 1xcert. Både Qosak och Frida blev dessutom kvalificerade för Crufts 2007.
Qasparov & Qosak

Som ni säkert förstår är vi otroligt stolta över dessa resultat och tackar Lina, Inger-marie för att ni åkte från Norge med Qalinka och Qasparov, Else att du och Qosak tog flyget från Danmark och Peter/Kerstin med "Superfrida" tog flyget från Umeå. Extra roligt är alltid när det går bra för sålda hundar ett jättegrattis till er alla.


Qosak, Qalinka, Qasparov


Qosak

Besök vår nya VINNARSIDA!


051207
Idag tog Rick sin tredje etta på öppen klass viltspår och det med full pott 42 P, HP och igenom detta får han lägga till ännu en titel SVCH (Svensk viltspårschampion) alla tre ettorna har han tagit på 42 p och dessutom två ggr med HP vilken kille han är. Vi är stolta över dig Rick!


051120
Hamar Nkk Int Nv-05; Qalinka deltog och blev inmätt kanin och slutade som 2 bt med r.cacib. Dömde gjorde Tomas Jakkel Ungern. Grattis Qalinka och Lina!


051114
Qasparov klarade en tvåa i öppenklass ( i Norge har men ej anlagsklass utan man startar direkt i öppenklass) spårprov i Norge idag. Ett stort GRATTIS till honom samt Inger-Marie.


051108
Vi har fått en hälsning från Ricksonen Knacky-Knave's Maverick, "Pelle", som gjort sitt första praktiska eftersök 7,5 månad gammal och det påskjutna rådjuret spårades perfekt av denna unga grabb.
Han är inte bara duktig utan vacker vilket bilderna visar och det viktigaste TREVLIG!


051105
Herning DKK Int domare Nete Wunch, 17 kanintaxar anmälda med bla en unghundsklass hanar på fem, Qosak vann den och slutade sedan som 2 bh. Vilken fantastisk liten kille detta är han har haft en enormt fint år och det är ännu inte slut så förhoppningsvis kan det bli fler fina resultat.
Qosaks fina resultat 2005 resulterade i att han blev "KLUBBVINNARE 2005" denna titel kvalificerade han sig på under andra halven av 2005 då han var valp den första halvan av året, hans konkurrenter hade ett helt år på sig. Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över vår "unga" stjärna".


051009
På den Int SKK utställningen i Sundsvall tog "Pavel" sitt andra cert och slutade som 2bh och även R-cacib. Stort grattis Fredrika och Pavel.
Lellesonen Complex tog också sitt andra cert och dessutom sitt första cacib och slutade Bim (kanin). Grattis Ingela och Monika.
Vill även nämna en, som jag tror, "unik" prestation. Kennel Tavlefjären deltog med sin första kull efter Frida och hela kullen deltog. Anna slutade 2 bt med cert som kanin, Alex 3 bh med cert dvärg och slutligen Oliver en slät etta, men det fantastiska är att igenom dessa resultat blev SAMTLIGA viltspårschampion och dom fyllde 15 månader 3 dagar innan dvs 5 oktober. Ett "imponerande" Grattis till Peter och Kerstin! och bra jobbat i valplådan "Super-Frida"


051006
Lellesonen Chaotic (Dante) tog sin första etta på öppet spår i dag. Vi Grattar stort till matte Monika och uppfödare/förare Ingela och vill även lägga till att: " Ingela du gör ett fantastiskt arbete som uppfödare".


051001
Vi hade tagit oss till Fredrikstad för att deltaga på NKK Int. Rick kom 3 vk med ck och slutade 5 bh, Qalinka kom 2 vk ck och slutade 2 bt. Domare var C-G Stafberg.
Qasparov kom och hälsade på (han var inte anmäld) vilket gladde oss mycket, så nu finns "färska" bilder av Qalinka och Qasparov på deras egna respektive sidor.


050924
Goldie har erhållit första pris öppen klass viltspårprov. Domare var Åke Svensson, Kronobergs Taxklubb.


050917
Tidigt på morgonen tog Venuse och jag planet ner till Köpenhamn. Vi skulle deltaga på Copenhagenvinner 2005, dit även Qosak och Familiens Aslan (Karl-Lagerfeldts son) var anmälda.
Det blev verkligen full pott!! Hos kaninerna vann Venuse bruksklassen med cert och slutade som 3 bt, Qosak blev bästa hane men inte nog med det - även Bir och då naturligtvis även Köpenhamnsvinnare 2005. Bland dvärgarna gick även "Anton" hela vägen till Bir och Köpenhamnsvinnare 2005, i den stora taxgruppen slutade Qosak som Big-3.
Dömde gjorde Lise-lotte Schultz.
Som alla säkert förstår är vi väldigt glada och stolta över detta.

Köpenhamnsvinnarna Anton/Qosak


ovan: Venuse/Qosak

th: Qosak, Else och domaren

Venuse fick även träffa gamla kennelkompisar nämligen Dingo Z debry, Danny z Ostroských jezer, och Ravel Klamap Debra, det var bara Ravel som deltog han slutade som 2 bh med cert och cacib som kanin. Vi passade på att ta några bilder på dom: Och det finns även ny bild på Venuse på hennes sida.


ovan och th: Danny, Dingo och Ravel050916
Lilla Venuse startade i dag på anlag spår och klarade det med bravur, godkänd och med högsta poäng 42.
Vi är så stolta och glada för detta, hon är verkligen en liten "pärla".


050915
Vi gissade rätt! Qasmir var först ut i Q-kullen att starta på spår och det gjorde han med den äran, godkänt anlag och som grädde på moset även ett HP. Stort grattis familjen Henneberg, speciellt Louise som förde honom i spåret.


050910 - 11
Jag (Marie) har haft det stora nöjet och äran att få döma vid viltspår-SM för tax. Arrangör i år var Skåne- Blekinge Taxklubb och själva tävlingen hölls i trakterna runt Degeberga. Gräddan av Sveriges bästa spårtaxar möttes, så konkurrensen var stenhård. Markerna är mycket viltrika och det ställde till en del bekymmer. Fullständig prislista kommer snart på taxklubbens hemsida.


050908
Micke har blivit pappa till sex finfina valpar - se vidare på Yxstanejdens Kennel under "valpar"!


050827
Ulriksdal Östsvenska taxklubben, domare Louise Dorr, Australien:
Vi var ganska nervösa för Venuse skulle debutera!!!! Men det hade inte kunnat gå så mkt bättre, det var ovanligt många kanintaxar anmälda, 5! Bir blev Lelle och Bim lilla Venuse, vilken härlig debut hon fick denna underbara lilla tjej!!! Ett stort tack till "superhandler" Marina som visade henne till detta.
Vi vill även gratulera Rick-sonen Bonzo som från Juniorklass och även han debut fick ck bh1 och Bim, brorsan Buzzi kom 1.2 HP (detta bland dvärgarna), så ett stort grattis även där.
Lelle slutade som Bis-7 och Bis-3 veteran, så han är verkligen "Still going strong".
Vi hade superduktig hundvakt med, nämligen "Alex". Hon tävlade barn med hund med Lelle och kom på 2:plats och var en otrolig bra hundvakt.


050820
I Vårgårda/Västsvenska taxklubben dömde Lise-Lotte Schultz. Rick slutade som 2bh och lilla Goldie ck bt1 och slutligen BIM, inte illa av en junior.


050817
Efter lite semester är vi nu hemma igen och med oss hem är lilla Venuse. Det är en underbar liten tjej. Glad och trevlig och gick direkt ihop med den andra flocken. Vi är mycket glada över att ha fått köpa henne hon klev rakt in i våra hjärtan med sin härliga mentalitet.

Det planerade paret Qosak och Venuse

Ännu en nyhet är att långhårsdvärghanen WJS FCI 2004, EJS 2004, LJS 2004 Lord Lester Vom Benthener Forst numera bor hos Kennel Hörkaer, Danmark.


050814
Även i dag deltog Qosak och denna gång hos Danska kennelklubben Int uts i Odense, även här knep han ck och BIR. Vilken helg, två starter och två BIR!
Denna gång dömde Mogen Slot-Hansen.

Nya bilder på Qosak finns på hans sida.

Övre norrlandstaxklubb hade sitt ordinarie höstspårprov. Givetvis deltog Frida och även alla hennes barn.
Återigen visade hon sin styrka, 1 HP och slutade sedan som PROVETS BÄSTA HUND (igen) men vem var hårdaste konkurrenten? Jo, hennes dotter Anna som även hon fick 1 HP, och även sonen Alex 1. Ett jättestort grattis Peter och Kerstin, mäkta imponerade är vi av er.

Nkk Int Oslo. Domare Elke Pepper. Qalinka 1,2 hp ck 2 bt.
Grattis Lina!


050813
På dagens utställning i Sala, Västmanlands taxklubb, visade Rickbarnen framfötterna.
Först ut var sönerna Knacky-knaves Rode-Rick: Hp, Bir-valp, BIS1 taxvalp och slutligen totalt Bis2 bland alla valpar, vilken debut!
Hack i hälarna var brorsan Knacky-knaves Brode-Rick: Hp 2Bh hanvalp.
Halvsystern Klockarbols Winona debuterade i officiell klass (Junior) och en härlig debut även där: ck 1Bt och slutligen BIM. Grattis alla inblandade. Rick är en mäkta stolt far!

I Danmark deltog Qosak hos Danska taxklubben, närmare bestämt Ringe. Dömde gjorde Ann Carlström. Ck och Bir blev resultatet.

Norska taxklubben hade utställning i Oslo. Dömde gjorde Trygve Heyerdahl och både Qasparov och Qalinka fick 1.1 HP i juniorklass.
Grattis Lina och Inger-marie.


050807
Lellesonen Chaotic tog Cert,cacib 2 bh. Plats var Svenstavik Int. Dömde gjorde Hans Almgren.
Grattis Monika och Ingela!


050731
Nästa "Bussahagare" som debuterade officiellt var Qosak, "delmatte" Charlotte satt hemma i Sverige och var nervös men "danskamatte" Else klarade det med Bravur. 11 kanintaxar var anmälda och resultatet blev CK BIR och slutligen BIS-4. Det blev ett och annat jubel både i Danmark och Sverige!
Plats var Fredrikshamn och arrangör Danska taxklubben. Dömde gjorde Erwin Niebergall.

Till Finland och närmare bestämt Tornion hade "SuperFrida" tagit sig och med sig hem fick hon Cert BIR och kan igenom det numera titulera sig Int Nord u(v)ch SVCH. Arrangör var Finska Kennelklubben och dömde gjorde Bjarne Sörenssen.
Ett stort grattis Peter och Kerstin vilken år ni har haft och förhoppningsvis kommer fortsätta ha.


050730
Norra taxklubben hade utställning utanför Sundsvall, dömde gjorde Kjell Lindström. Pavel debuterade officiellt och det med bravur 1, 2 bruksklass med cert och slutligen 3 bh. STORT GRATTIS till fin debut Fredrika och Pavel.
På samma utställning deltog Lelle-sönerna och dessutom kullbröderna Complex (Cert och Bir som kanin) och Connexion (cert och 2 bh som dvärg). Stort grattis till uppfödare Ingela, ägare Monika, Jane och Janne.


050724
I dag var Lelle och visade upp sig - han brukar göra det någon gång per år och detta för att han verkligen gillar att få visa upp sig. Han tillhör numera "Oldboys" dvs tävlar i veteranklass men det gick bra, CK och BIR. Plats var Lövudden SKK Int, domare Pia Lundberg.


050717
I dag hade Norska taxklubben, avdelning Hedmark, utställning. Dömde gjorde Ann Carlström. Deltog gjorde Qasparov som dvärg och Qalinka som kanin. Och det hade inte kunnat gå så mycket bättre: Qasparov Cert och BIM, Qalinka Cert och BIR. Detta var deras andra cert och dom har precis fyllt 11 månader, så verkligen fint jobbat av så unga hundar.
Grattis Lina och Inger-Marie!!


050707
Micke har haft dambesök i form av SU(v)CH SVCH Ida-Gulls Alizia. En mycket snygg och trevlig tik. Så i början av september blir det förhoppningsvis ett gäng Micke-barn.
Vid valpintresse kontakta Alizias matte Siw Lagerbäck, Yxtanejdens kennel, tel. 0157-201 44.

Tyvärr har vi även tråkiga nyheter. Fredde har fått somna in och flytta till taxarnas himmel.
Under sina tretton år har han varit en kärnfrisk tax och endast besökt veterinär i samband med vaccination och ögonlysning. För ett tag sedan upptäckte jag en knöl på ena baklåret på honom som började växa i rekordfart. Enligt vår veterinär var prognosen dålig, så vi tog beslutet att låta avliva honom. Det är aldrig lätt att ta ett sådant beslut, men som djurägare har man ansvar för att inte låta sina djur lida i onödan. Nu ligger Fredde i familjegraven bredvid sin mamma, mormor och "farbror Julle".

Nina står på Stackarps Stuteri i Annerstad för att betäckas med Sörbys Lotus. Lotus är en av Sveriges högst meriterade Newforesthingstar. Han har haft stora framgångar både på utställningar och som dressyrponny. Han har även många fina avkommor.


050702
Att det är Fridas år kan återigen bekräftas. Idag på Piteå Int SKK uts tog hon Cacib, Bir och Big 4. Domare var Ann Carlström.
Ett STORT Grattis till Frida, Peter och Kerstin och även till Fridas unga son Alex som slutade som 2 bh.


050625
I år är det verkligen Fridas år!
I dag deltog hon i Trondheim NKK INT, förhoppningarna var att hon skulle få cert och cacib och visst fick hon det och dessutom BIR. Därigenom kan hon numera lägga till titlarna Internationell och Norsk Champion och hon blev kennelns NIONDE IntCh.
Starkt jobbat Frida och naturligtvis även Peter och Kerstin. Ett stort GRATTIS.

Frida med sina rosetter och hennes unga vackra son Alex med sin (HP i juniorklass)


050625
Vi hälsar vår nya import, långhåriga kanintaxtiken "Venuse Klamap Debra" varmt välkommen!


050617-18
"Frida" har varit på grytläger och det anordnades även viltspårsprov. Övre Norrlands grythundklubb stod som arrangör för alla arrangemangen och vem stod som provbäst?? Jo, Frida IGEN! Vilken otrolig liten hund detta är och vilken matte och husse hon har som tränar och tävlar med sådan framgång. Ett JÄTTEGRATTIS till er alla tre!
Qasparov var på utställning. Norska taxklubben stod som arrangör och domare var Niels Brandstrup. Resultat 1.1 Hp 2 i vinnarklass. Grattis till Inger marie och Qasparov.


050605
Vi hade tagit båten till Finland för att ev kunna få ett finskt championat hem och det fick vi.
Rick fick cert, BIR och BIG-3. Plats var Trevakoski, domare Martin Johansson och det var Finska Kennelklubben som arrangerade.
Lelle var med som "moraliskt stöd" från ringside (inte anmäld) och han hittade en ung duktig handler, "Linda", så nästa gång vi åker till Finland vet vi var vi kan få handlerhjälp.

I dag deltog även Qalinka på utställning hos Norska Taxklubben, med Wenja Rui som domare, och den här gången gick hon ända i topp: Cert, BIR och BIS-4.
JÄTTEGRATTIS till Lina!


050604
I dag ställdes Qasparov och Qalinka ut i Juniorklass det var lite pirrigt, hur skulle dom klara sig i "officiell" klass, men det hade inte kunnat gå så mycket bättre.
Qasparov mättes in till dvärg tog CERT och slutade som bästa hane och BIM. Qalinka gick som kanin fick CK och 2 bt.
JÄTTEGRATTIS till Inger-Marie och Lina! En härlig debut, lycka till i fortsättningen.
På samma utställning deltog Rick-dottern Geitryggens Jolly och hon knep CERT bland dvärgtikarna och slutade som 2 bt.
Grattis till ägare Ragnhild och uppfödare Birgit. Domare var Henny Andersson Danmark och det var Norska taxklubben som stod som arrangör.


050602
Under veckorna 20-21 har det hänt en del.
Lellesonen Complex klarade sitt anlagsspår, han var den sista i kullen att klara det så nu är meriteringen på spår 100% i kullen Lelle/Wilma. Stort grattis till matte Monika och uppfödare Ingela. Det är inte många uppfödare som kan göra om denna prestation att meritera hela kullen på spår. Bra jobbat!
I Sollefteå SKK tog Lelle-sönerna Chaotic och Connexion cert. Grattis till det. Vill även passa på att gratta "Frida-barnen" Alex och Anna som från juniorklass blev 2 Bh och Bir (kanin). Vilken start ni fått som uppfödare, Kerstin och Peter. Stort grattis till er alla!
Frida har startat på två spår under vecka 21, först ett rörligt där hon knep sin fjärde etta och med 42 p, några dagar efter hade taxklubben sitt ordinarie spårprov och då blev det den femte ettan och dessutom HP och provets bästa hund (delad plats). Frida har startat på sju spår sammanlagt och har godkänt anlag, en tvåa, fem ETTOR och utav dessa 3 med HP, ett otroligt bra och jämt resultat. Vi är så stolta och glada över detta, men det hade aldrig gått utan så duktiga ägare. Jättegrattis till Kerstin och Peter!
Lelle är mycket stolt över sin dotter och alla dom andra vackra och duktiga barnen som har presterat så fina resultat under dessa veckor.


050529
Idag har Goldie debuterat i juniorklass på Smålands Taxklubbs vårutställning i Frödinge. Resultatet blev BIR & BIS-4. Domare var Lars West.

Förra veckan hade vi avslutning på valpkursen som vi har gått på hela våren. Vi hade examen med olika övningar och alla åtta valpar blev godkända och fick diplom och tårta. I höst ska vi gå grundkursen.


050515
I dag deltog "Frida" (Su(v)ch SVCH Bussahagens Oprah-Winfrey) på SKK:s utställning i Piteå och det kunde inte gått så mycket bättre: BIR och senare i grupp 4 placerade hon sig som BIG-2. Vi grattar stort till Fridas matte Kerstin och husse Peter vill även gratta Fridas två avkommor som debuterade i juniorklass. Alex fick Ck och Anna HP. Domare i både ras och grupp var Hans Almgren.


050505
I dag ställdes Ricks dotter Klockarbols Winona ut i valpklass och det kunde inte gått bättre. BIR valp och sedan BIS valp bland alla taxvalpar.
Grattis "Buffy" och Matte Susanne som även hade andra fina resultat med andra uppfödningar.
Plats var Jälla Upplands taxklubb och domare Göran Bodegård.


050502

Det visade sig att Lelles prestation på spåret var så pass bra att han utsågs till Provets bästa hund på Östsvenskas ordinarie spårprov och fick inteckning i Skogsfältets VP och Zelmas VP. Det var 50 hundar anmälda och utav dom hade 6 gått till HP i öppenklass. Han är även reserv hund till årets SM. Vi är MYCKET stolta över denna prestation.


050501
Nu är även Qasmir utställd i valpklass och BIS-4 alla raser, plats var Klubbarps hundklubb. GRATTIS till Matte Louise och om vi får gissa är nog Qasmir den som kommer att starta först på spår då träningen är i full gång och han är duktig.


Vecka 17 har Östsvenska taxklubben haft sitt årliga ordinarie vårspårprov.
Den 28 april startade Lelle och det med bravur 1 HP. Hp:et fick han på grund av två viltstörningar, dels gick det älg över spåret och när vi skulle stanna för skottprövning står han mitt i en rådjurslöpa - ni kan själva tänka vad Lelle trodde när det sköts, jo att det skjutits för honom. Men är man rutinerad så är man i dag var det spårning och inte jakt som gällde. Matte var så stolt, så när vi kom till skanken så föll en och annan tår.
Då Lelle även används till praktiska eftersök och praktisk drevjakt så är det en extra bragd av honom att klara det han nu gjorde. Det är långtifrån alla hundar som klarar av att vara mångsidiga. Många tröttnar på konstlade spår när man börjat med praktiskt eftersök, vi har en sådan "Ronja". Hon är oumbärlig vid varje älgjakt som just eftersökshund men när man ska gå konstlade spår så är dom numera tråkiga. Hon är sedan länge viltspårschampion så nu för tiden är det som praktisk eftersökshund hon används.

Vill även nämna en unik sak som Lelle är, en så kallad "Tothbeller", dvs han skallar på dött vilt.
Bilden visar en sådan situation, det syns inte så mycket av hjorten, mest dess skovlar.
Detta är ett av dom tillfällen Lelle agerat som "Tothbeller".


Dom tre taxarna i "Skillabacken" är Ibiza, Rick och Lelle


050426
Goldie har varit på spårprov och blivit godkänd i anlagsklass med 35 poäng.
Domare var Kenneth Svensson, Kronobergs Taxklubb.
Nu tränar vi vidare.


050423
Rick deltog i Västerås SKK. Resultat Bim och domare Britt-Marie Dornell-Thorn.


050420

Lilla "Putte" behöver placeras om på grund av allergi. Han är svart med röda tecken har precis fyllt ett år, kanintax. Han är enbart för sällskap och ev spår för det har han börjat träna på och visar utmärkta anlag för detta.
Vill du veta mer eller om du är intresserad ring till May-gun Bandinge 0498-264266.


050417
Nu har vi varit i norra Norge, närmare bestämt Harstad/Lofoten. Det var väldigt vackert!
Vi deltog på den Internationella utställningen med Rick och han blev placerad som 2 bästa hane med r.cacib. Domare var Ove Germundsson.


050410
I dag debuterade lilla Qosak i Danmark på "Gravhundeklubbens" utställning i Slangerup. Han blev Bir valp och fick tävla vidare och där slutade han som BIS-Valp, vilken härlig debut! Domare både i rasen och i finalen var Ole Berknow.


050325
Långfredag
Goldie har varit på Boxerklubbens inofficiella valputställning i Växjö. Resultat - BIR - domare Ann Gistedt.
Till BIS-et hade vi inga höga förväntningar då det var 39 valpar som skulle tampas i finalen. Men döm om vår förvåning när lilla Goldie knep BIS-rosetten. Domare var Annika Cederholm.
Nu lägger vi utställningarna på hyllan ett tag och satsar på spår.

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA TAXVÄNNER!!


050320
Goldie och Micke har varit på Kronobergs Taxklubbs utställning i Moheda. Domare var Ulf Wall och Goldie blev BIR- & BIS-valp. Micke ställdes ut i veteranklass med HP, CK och tredje bästa hane.


050319
OBS!! Lottie har fått in virus i sin dator och blivit tvungen att formatera om. Tråkigt nog blev hon samtidigt av med sin adressbok, så ni som brukar höra av er via mail kan väl vara snälla och göra det snart igen, så att hon får möjlighet att uppdatera den.


050305
Qasparov och Qalinka har varit på valputställning igen. Denna gång i Oslo och Hjördis Espeland som domare. Återigen blev dom Bir och Bim och även denna gång blev Qasparov Bir och även Bis 4. GRATTIS Inger-Marie och Lina!


050228
Lellesonen Connexion tog sitt första cert och blev även Bir. Plats: Östersund SVTK, domare Kjell Lindström. Grattis till matte Jane och husse Janne och sist men inte minst till uppfödaren Ingela, det var den tredje i kullen som fick CK.
Denna dagen var även Pavel på inofficiell utställning i Matfors. Domare var Barbro Coldenberg, resultatet Bir och sedan BIG 1. Grattis Fredrika och Pavel.


050216
Bussahagens Oliva Newton-John har varit nere i Danmark och hälsat på långhåriga kanintaxhanen KBHV00,01,02,03 PLCH, DKKV-02 EUV-00 NORDV-04 Beucannon. Förhoppningsvis blir det röda kanin- och dvärgtaxvalpar vecka 16. Låter det intressant ta kontakt med uppfödaren Maj-Gun Bandinge 0498-264266


050221
Många har frågat hur lilla Qosak ser ut, nu finns bilder på honom att beskåda på hans sida och även bilder på han syskon Qasparov och Qalinka.


050218
I dag fick Ina och Rick fyra grabbar. Låter det intressant tag kontakt med IngMarie 0220-42224. Mer bilder och information finns på www.knacky-knaves.com


050212
Qasparov och Qalinka har varit på utställning. Det var i Norska taxklubbens regi och Nesodden. Domare: Svein Nordang. Syskonen gjorde fint ifrån sig, dom blev nämligen Bir och Bim. Qasparov blev Bir och slutade dagen med att bli Bis-4 valp. Grattis till både Inger-marie och Lina!


050207
I dag har vi mottagit ett brev från Svenska taxklubben där vi informerades om att "Lelle" Int Nord o Fin u(VG) SVCH Sv-99,00 Bussahagens Leonardo Di-Caprio har tilldelats bruksavels pris i Brons.
Vi är naturligtvis väldigt stolta över detta men han hade aldrig kunnat tilldelats detta om inte ni alla som har "Lellebarn" jobbat på så bra i skogen och på utställningar. Vi är väldigt tacksamma för att ni gjort det utan er hade det inte gått. TACK.
Charlotte har också ny mailadress lottie.jacobsson@chello.se


050205
Qasparov debuterade idag på utställning. Det var en svensk taxklubbsutställning i Kiel. Han blev BIR-valp och inte nog med det utan han slutade dagen med att bli BIS-valp, vilken härlig debut. Vi grattar matte Inger-Marie stort! Domare var Ann Carlström.