Juli - december
ARKIV 2003
ARKIV 2004
ARKIV 2005

061231
Ännu en av våra pojkar ska förhoppningsvis bli Pappa. Nämligen Rick (Int Nord u(v)ch SVch Hörkaers Hattrick) som har parat Sagorikets Flamma (Int o Su(v)ch Nordv-02 Heatwave Fiorello- Iskas Wanna) och förhoppningsvis blir det valpar vecka 7. För mer information Kontakta uppfödare Birgitta Wennerström Sagorikets Kennel 08-7331039 http://www.sagoriket.tk


061216
Goldie kan numera även titulera sig SVCH eftersom hon avslutade tävlingsåret med att ta sin tredje spåretta. Domare var Leif Sivertson som dömde för Kronobergs Taxklubb.
Detta var för övrigt första gången jag (Marie) startade ett spårprov i december. Här nere i Småland är det rena vårvärmen, c:a 10 plusgrader och gröna gräsmattor. Inte mycket till julstämmning precis.


061209
Årets sista utställning! Och något som nog nästan har blivit en tradition att försöka ställa ut på nämligen "Stora Stockholm", Kennelklubbens största utställning för året och där man om man vinner får titeln Svensk Vinnare.
I år var nästan 8000 hundar anmälda.
För vår "kennel" tävlade Qosak och Pavel.
Först ut var Qosak och han blev bästa hane med Cacib och därigenom var ännu en titel i hamn nämligen SVENSK VINNARE 06, han blev även kvalificerad för Crufts 2007, han blev sedan Bim mot en fin liten tik. Även Pavel gjorde bra ifrån sig. Placerade sig som 3:a med ck i en stark championklass på 7 hanar och blev sedan placerad som sjätte bästa hane.
Det var gammelmatte som ryckte in som handler men det tyckte Pavel bara var kul. TACK Fredrika för att du anmälde honom och nästa gång är det du som följer med ner och visar honom!


061123
Qosak har parat Su(v)ch SVch Geiterryggens Bettan, för intresserade tag kontakt med uppfödare Kennel Rustboele www.rustboele.com. Inger-Marie Höjdahl/Svein Nordang 00 47 22 27 03 85 eller Kennel Geiterryggens Birgit Sandberg www.geiteryggen.com 00 46 530-50541 . Bettan är bla mor till NordV-06 Boris av Rustbole.


061112
I dag åkte vi ner till Skara för att se de tre resterande "sessorna" debutera på utställning och få träffas som en liten valpträff.
Det gick lysande! Dom placerades etta, tvåa och trea, Sanna vann, Roxan tvåa och Roxy trea.
I den stora valpfinalen (sammanlagt var det 39 taxvalpar anmälda) placerade sig Sanna som TVÅA helt fantastikt hon skötte sig verkligen som en liten Prinsessa.
Stort Grattis till matte Ingela vi vet vilket jobb du lagt ner på denna lilla fröken, grattis även till Yvonne med Roxan och Ulf, Annelie och Joakim med Roxy. Tack för att ni kom, det var så roligt att få träffa alla igen.
Pappa Qosak deltog också och tog sitt fjärde Bir på raken i Sverige, och i Bis finalen placerade han sig som femma.
Micke 2bh och Bis 2 veteran och Goldie 2 Bt.
Vill även gratta Ingela STORT till cert, Bim och därigenom föll titeln SoNu(v)ch ut för "Lotta".
Domare var Bo Wallin och Skaraborgs taxklubb var arrangör.


Dom tre sessorna från vä. Roxan, Roxy och Sanna


061109
Denna dag har vi gjort något lite "EXTRA" nämligen varit och deltagit på wärldsutställningen 06. Denna gång var Polen värdland och utställningen gick i Poznan.
Massor av taxar anmälda 944 stycken helt otroligt. Taxarna gick i en egen hall för dom behövde hela 11 ringar. Det var på grund av det omöjligt att följa bedömingen i flera raser och många gånger ens i en ras då man ofta hade två domare i en ras.
Lite siffror som jag tror kommer att bli svårt att någonsin få se igen: 65 Långhåriga kanintaxar. 107 långhåriga dvärgtaxar.
Vi hade Qosak anmäld i Workingclass och han gjorde väl ifrån sig i denna konkurrens han tilldelades exellent/Ck och fick bara superlativ i sin kritik.

Nedan bilder på WW-06 och Bir Långhårig kanin Ravel Klamap Debra.

WW-06 Långhårig dvärg Ulan Della Canterana

Vi vill även passa på att Gratta stort dom två svenska WW-06 nämligen Strävhårsnormal Belomis Upside Down och Långhårsnormal Hound`s Lady madonna Grattis grattis Susanne, Janne och Marie!


061105
I dag debuterade den första "sessan", Rosa på Bal på utställning och vilken debut det blev.
HP Bir och senare på dagen Big 2 och i Norge går man tillsammans med alla hundar från grupp 6, vann gjorde en dalmatiner och igenom det blev lilla Rosa bästa tax.
Plats var Bergen Norge och domare Karl-Erik Johansson.
Ett stort stort grattis till Rosa och inte minst matte Gunvor.
061028
I dag var det "Lelles" dag, vi vill gärna att han får ett första pris i Öppenklass viltspår varje år och i dag var det dags.
Trots "blött" spår ett antal viltstörningar visade han återigen sin otroliga kapacitet ett "stort" första pris blev belöningen.
Domare Björn Almberg Klubb Östsvenska Taxklubben


061022
Kennel Privé (Ingela Björkman) åkte till NKK Tromsö med tre taxar resultat Bir/Bim kanin 3 cacib 2 cert.
Lellesönerna Complex Cert, Cacib Bir kanin och Chaotic Cacib 2 bh och igenom det kvalificerad för INT championat.
Complex behöver "bara" ettan i öppenklass så fallar några championtitlar ut bla Int championat
Grattar även "syrran" Lotta till cert, cacib Bim kanin.
Ett stort grattis till alla inblandade Ingela, Monika, vilken resa ni gjorde men det gav resultat.


061007

TRE NYA CHAMPIONS!!!!!!!

Vilken helg vi haft, hos Hallands taxklubb deltog Goldie och Micke, cert, bim och därmed Svensk utställningschampion till Goldie och Micke HP spm veteran, domare var Karin Grönwall.
I Gnesta Södermanlands taxklubb deltog brorsorna Qosak och Qasparov, cert,Bir och Bis 5 till Qosak, Cert Bim till Qasparov och därmed blev båda svenska utställningschampions.
GRATTIS Inger-marie och "Kvicko", tack för att du kom det var så roligt att få träffas igen.


Qosak, Qasparov & Goldie


060930
Ännu mera "skogsresultat".
Vi har känt pressen på sista tiden, den ena och den andra rapporterar in 1 med höga poäng och tom HP.
I dag var det dags för Qosak och visst gick det vägen trots vildsvin och grävling i spåret. Första 1 i öppen klass bärgad och det med råge (42 p).


060929
Mera "skogsresultat".
Fredrika och Pavel tänkte inte länge förrän dom startade för tredje gången i öppenklass och förhoppningen var en tredje etta. Och visst gick det vägen trots ÖSREGN (se bild). Även denna gång med full pott 42 P.
Så numera är Pavel inte bara utställningschampion utan även Viltspårspårschmapion!
Dubbelgrattis till Fredrika och Pavel ni är helt otroliga!


060927
"Skogsresultat".
Idag tog Ricksonen Knacky-Knaves Maverick (Pelle) sitt godkända anlag på spår med finfina 40 poäng.
Grattis Arne och Pelle och inte minst uppfödare Ingemarie.
Pappa Rick skickar en stor och stolt hälsning till sin son!


060926
I dag var det Pavels tur att visa framfötterna i skogen. Och det gjorde han med bravur. Andra ettan och dessutom med råge 42 HP, och denna gång med matte Fredrika i linan. Vi skickar ett stort stort Grattis, ni är så duktiga och vi är så stolta över er.


060925
Idag har vi generalrepat inför älgjakten i form av viltspårprov i Hultsfredstrakten.
Goldie rivstartade och klarade alla svårigheter med glans, däremot kunde hon inte motstå allt vilt i skogen så det slutade med ett tredjepris. Micke höll stilen med en etta, 42 poäng och HP.
Domare var Stig Lövgren, Smålands Taxklubb.


060923-24
Vilken helg vi haft!
På fredagen reste vi med båten från Kapellskär målet var Åland och den INT utställningen där dagen efter.
Qosak var anmäld och han han tog storslam cert.cacib och Bir. Arrangör var Finska kennelklubben, domare John Hiddes, Holland.
Vi vill även gratulera vår reskamrat "Valle" till sitt cert, cacib, Bir.

Nästa dag var vi hemma i Sverige igen och åkte till Upplands Taxklubbs utställning i Säfva. Qosak var anmäld och resultat Cert, Bir och Bis-4. Domare Karl-Erik Johansson.

Vi är så stolta över vår lilla "stjärna".


060919
Idag fyller Dennis sexton år. Han är vår äldsta hund någonsin och ett levande bevis för att taxen är en sund och frisk ras. Visst är han lite gråhårig, men vem skulle inta vara det som är 112 år. Humöret är det ialla fall inte något fel på, han hör lite dåligt eller rättare sagt det han vill höra.
Eftersom han inte gillar tårta (!!) har han fått en bit leverpastej i födelsedagspresent istället.
I sin ungdom (före tretton års ålder) var Dennis en hejare på att jaga katter. Nu nöjer han sig med en sväng i trädgården som motion. Vi hoppas givetvis att vi ska få ha honom kvar i livet ett tag till, men med sin höga ålder får man ta en dag i taget.


060829
25-26 aug
Lite sen uppdatering pågrund av att vi hade bråttom i väg efter utställningen till kräftfiske och svampplockning.
Qosak startade sin svenska "kärriär" på ett strålade sätt. Fredagen den 25 aug då han endast varit i Sverige två dagar klarade han sitt anlagsspår.
Så på lördagens utställning kunde han byta klass till jaktklass. Resultatet blev cert, Bir och senare Bis-6.

Domare var Henny Andersson Danmark, plats och klubb Ulriksdal, Taxklubben.

Alexandra och Lelle tävlade barn med hund och dom är så duktiga och samspelta.

Vi fick lite att ta hand om när vi kom hem!


060825

Under sommaren har vi fått en ny familjemedlem i hästflocken. Det är "Kotten" som egentligen heter Contender, är en valack född 1991 och ursprungligen kommer från Irland. Nu har han tröttnat på livet som tävlingshäst och har istället fått komma hit för att vara "vanlig ridhäst" och ta det lite lugnt.


Blåbergets Narnia är nu två månader gammal och har börjat ändra färg från ljus till mörk fux. Hon växer så det knakar och ska snart få följa med mamma på premiering.


060824
Många hart hört av sig och frågat vem av "sessorna" som var den lilla och vad hon vägde vid 8 veckor. Den lilla "90-grammaren" heter idag Roxy Music och bor nere i Småland hos familjen Aronsson med taxen "Brasse" och hon vägde 970 gram vid 8 veckor. Hon är en mycket självständig och glad tjej, den "sessa" som var mest lik sin mamma Venuse i utseende.


060819-20
Denna helgen levereras Sessorna. Det blir tomt tomt men alla har fått prima hem och två stannar även hos oss men med delägare. Läs mer R-kullen.
LYCKA TILL alla nya ägare till R-kullen, sessorna har varit underbara att ha fått ta hand om dom 8 första veckorna.


060813
Rick-sönerna Knacke Knaves Mave-Rick "Pelle" och Rode-rick "Ruben" debuterade i dag på officell utställning, "Pelle" drog längsta strået med ck och 2 bh, "Ruben" hade förmodligen slagit sin bror om han inte haft "sommarkavajen" på 1, 1 i jaktklass med strålande kritik. Grattis till ägarna och uppfödare Inger-Marie.
Plats Sala Västmanlands taxklubb, domare Siv Bengtsson.

I Norge var det Norska vinnare: Kennel Bussahagen "representerades" igenom Qalinka. Och visst fixade Lina och Rebecka till det, först bästa tik och igenom det titeln NORSK VINNARE 2006 bärgad men inte nog med det hon slog även till och blev BIR.
Stort Grattis till Lina och Rebecka ni gör ett strålande jobb.


060812
Sessorna fyller 7 veckor idag och det firar dom men det bästa dom vet att få undersöka en rådjursklöv.


060806
Detta kan man nog kalla för en riktig släktfest!
I dag i Svenstavik SKK, sopade "släktningarna" helt rent i ringarna.
Först ut var kaninerna cert, 2 bh till Lellesonen Complex "Felix" det var hans tredje så saknas bara ett 1 i öppenklass spår.
Bästa hane och även han med cert blev Felix brorson Y-stammens Cognac (Ville), BIR blev en brorsdotter till Felix nämligen Symy som också fick cert och var BIR även på lördagen.
Grattis uppfödare/ägare Susanne till det och stort grattis till Yvonne uppfödare till Ville och Felix matte Monika.
Bland dvärgarna gick BIR till Lellesonen Su(v)ch Chaotic "Dante", 2 bh kom Dantes morfar "Bud" och trea med cert "Dantes" halvbrorsa Charming Conny (Bosse).
BIR-vinnarna på dvärg och kanin är far och dotter. I gruppen placerade sig Dante trea med dotter Symy placeringen bakom Fyra.

Grattis Grattis Grattis Ingela du är väl "boven" till nästan alla dessa hundar igenom dina uppfödningar eller dina uppfödningars avkommer.
Stort Grattis till alla som hade framgång!
Lelle så stolt över sin vackra och duktiga barn och barnbarn!
Domare var Ann Carlström


060805
I dag fyller Sessorna sex veckor nya bilder finns på deras egen sida. Dom växer fort nu och är väldigt kvicka på benen älskar att vara ute.
Q-kullen fyller även två år stort grattis till Qasparov, Qalinka i Norge, Qosak i Danmark och Qasmir i Sverige.

Pavel ställdes i dag ut i Östersund på Taxklubbens utställning det var Wenja Rui Norge som dömde och det hade inte kunnat gå så mkt bättre Bir och slutligen Bis 4 stort Grattis Fredrika och Pavel!


060731
Och idag (en dag senare) tog Goldie sin andra etta öppen klass viltspår, domare Leif Rohlin Östsvenska Taxklubben.


060730
Idag tog Goldie sitt fjärde cert och blev dessutom BIR och BIS-3 på Smålands Taxklubbs stora jubileumsutställning i Eksjö. Domare var Ulf Wall.


En "Släktbild" flera Lellebarn eller Lellebarnbarn fanns på plats:

Fr vä: Barnbarn "Stjärna" dotter till Olivia, barnbarn Anna och Alex, Fridas son och dotter, "Laura" dotter till Olga , Olivia, och till sist Frida och den stolta fadern och morfadern "Lelle".


060729
I dag ställdes Pavel ut på taxklubbens utställning i Töva. Domare var Moa Persson, resultat ck 2 bh, Grattis Fredrika vilken superhandler du är!


060728-29
Under dessa två dagar befann sig vi båda ute i de smålandska skogarna och anledningen till det var att SM i viltspår för Tax arrangerades av Smålandstaxklubb och att vi båda fått äran att döma detta. För det kändes verkligen som en ära att få döma detta SM.
Perfekt planering!
Man hade tänkt på allt i minsta detalj mycket mycket imponerande. Några personer vi gärna vill nämna är: Lennart Engström som planerat och snitslat 35 av de 39 spåren. Fina spår i viltrika marker.
Lennart och Ulla Eckerberg som höll i genomgången på fredagen plus "sekretariatet" på lördagen samt att Lennart var provledare. Ni gjorde alla ett strålande arbete.
Tack alla ni andra domare och funktionärer som också starkt bidrog till att dagarna blev ett sådant fint minne!
Charlotte hade dessutom förmånen att få döma hundarna som placerade sig som 4 och 8.
Mer finns att läsa på taxklubbens hemsida under "nyheter".

STORT STORT Grattis till Vinnaren Ulrika Langenius med "Bönan" (Nordu(v) ch SVch Pomparnas Röda Böna)!


060721
"Sessorna" fyller fyra veckor i dag. Det firades med att få vara ute för första gången det var spännande tyckte dom.
Nu går det fort i deras utveckling. Dom har börjar bli mer och mer medvetna om varann, dom andra hundarnas ljud och allt som händer.
Blandade bilder av dom finns på deras sida.


060718
"Kvicko" (Bussahagens Qasparov) och matte Inger-Marie gjorde ett kanonjobb i skogen på det ordinarie spårprovet som arangerades under dom Nordiska taxdagarna I Elverum Norge, 33 starter och 23 fick nollor men "Kvicko" och Inger-Marie fixade ett FÖRSTA PRIS på motsvarande vår Öppenklass. Och igenom det föll även titlen Norsk utställningstitel ut.
Ett stort GRATTIS till Inger-Marie och "Kvicko" ni är så duktiga!


060715
I dag fyller "sessorna" tre veckor det firades med att för fösta gången smaka "kalvfrikadeller" och att dom gillade det kan man se här:

Den som satt kvar längst och åt var minsta "sessan"

Dom är döpta men det är ej bestämt vem som är vem, namn finns under R-kullen samt lite mer bilder.


060708
Valparna fyller två veckor idag dom växer och frodas. Vi trodde alla var röda en i och för sig väldigt mörk men ändå röd. Vi hade fel en är svart med röda tecken, det var svår att se i början för topparna var lite bruna därav trodde vi röd. Men nu är vi säkra tre är röda och en svart med röda tecken.


060702
Raisa finns inte längre i denna världen. Hon har flyttat till taxarnas himmel. Troligen drabbades hon av hjärnblödning och på djursjukhuset kunde man inget annat göra än att förkorta lidandet.
Hon var Nitas sista valp och därmed är den linjen borta från Kennel Bussahagen. Vi är tacksamma att vi fick ha Raisa så länge kvar i livet och att hon var helt frisk i över femton år. Det blir det tyst och konstigt här hemma en tid framöver eftersom Raisa alltid passade mattiderna på minuten och såg till att vi kom upp i tid på morgonen.
* * *
060702
Rick fick lifta med "Rosa" (Rose-marie Åström) till Norge och deltaga i Int NKK Trondeheim Och resultaten blev Cert och igenom det Norsk, Nordisk champion Cacib igenom det Internationell champion och slutligen Bim:
Ett stort fång rosor till dig Rosa för en superb handling!
Vi är så glada och stolta över detta Rick blev den tredje hunden från Kennel Hörkaer Danmark att bli Internationell Champion och jag vet att uppfödare/delägare Else är lika lycklig som vi.
Än en gång TAAAAACK Rosa! Och Grattis Marina till "Milla vanillas" Cert, cacib Bir man kan ju undra vad dessa två hade för uppeppning dom satt i samma bur på resan.


060701
Dom fyra "Sessorna" fyllde en vecka i dag!
Dom mår utmärkt den lilla (nr 4) väger nu 160 gram dvs hon har på en vecka fördubblat sin vikt. Dom har flyttat från valplådan till sin "lya" där stormtrvis dom och Venuse. Bilder finns under "kullar" och "R-kullen"


FÖRSTA HALVÅRET 2006 > > >