ARKIV 2003
ARKIV 2004
ARKIV 2005
ARKIV 2006

071216
I dag var det Nordens största utställning "Nordiskvinnare" i Stockholm Älvsjömässan.
Fyra "Bussahagare" anmälda, samtliga kanintaxar. Antal deltagade kanintaxar var 20!
Först ut var Qosak men tyvärr var måttbandet lite "litet" i dag (vi var ej ensamma om att gå den vägen) så han vann ch.klassen men fick stå utan ck men en strålande kritik:
"Mask huvud korr bett, utm hals, stark rygg, välburen svans, välkroppad, välvinklad, välgående, utm päls Utm temp"
I jaktklass deltog hans döttrar Roxette och Roseanne Barr:
Roxette fick 1,1 cert 2 bt r.cacib
Roseanne Barr fick 1,3 cert oplacerad Bt

Sist ut bland "Bussahagarna" var Mysan och hon fick 2ch, ck 4 bt.
Vår uppfödargrupp fick en helt fantastiskt kritik:
"Utm grupp, utm huvuden,välkonstruerade kroppar,välvinklade, vackra pälsar, UTMÄRKT UPPFÖDARRESULTAT!! GRATTIS!

Pappa Qosak som en mkt stolt far till sina två certvinnade döttrar Sanna och Rox:

Ett stort tack Yvonne, Ingela, och Eva för att ni kom och GRATTIS till strålande resultat!
TACK Fredrika för handling i upp.gruppen!!


071213
Rätt svar på frågan är:
1) Alla tre är långhåriga kanintaxar
2) Alla tre är Internationella champions
3) Alla tre är Viltspårschampion

Detta igenom att Ykkeman fick sin tredje ett i öppenklass spår i dag. Vilken kille vi har!
Domare var Ola Lagerbäck. Qosak startade också som "moraliskt stöd" han fick FULL POTT och kritiken på honom löd " En hund som gör allt rätt och spårar på ett fördömligt sätt"


071201
I dag är det inte utställning eller viltspår som ska rapporteras om utan inköp av regnställ till taxar. Den här årstiden är det inte roligt att ha små låga långhåriga taxar. Det känns som om golven alltid har ett lager grus/sand hur mycket man än dammsuger och torkar.
Så i fredags såg jag ett regnställ sm en bekant hade införskaffat åt sin hund, det såg super ut och fungerade perfekt och ännu bättre var att butiken som sålde hade flytt rea, så ett bra pris dessutom.
Så i dag åkte vi dit. Gick in själv först men insåg snabbt att detta krävde provning.
Så gick ut och hämtade alla fyra.
Taxar är ju taxar och ett nytt ställe med en massa kul saker måste undersökas ordenligt.
Jag kände mig som en mamma på stormarknad med fyra busiga femåriga killar som for runt överallt, och då hade mina koppel och halsband, men kopplen är långa. Som t.e.x när Ykkeman skulle prova sin, så hittade Lelle och Qosak hyllan med "smågodis" för hund dvs diverse kex, gristrynen, torkad lever och vom m.m, och man kan tror när det finns platslock att det skall stoppa dom, nja inte om man är tax. Båda lyfte upp varsitt lock och började smaska bakom ryggen på matte. Ytterst pinsamt när matte kom på det och frågade förläget vad jag blev skyldig men det bjöd man på.
Alla kunderna i butiken hade fått sig ett gott skratt så det var bra reklam.
Och det är så jag ofta känner mig med taxarna, det är helt undebara härliga hundar. Fulla av bus och upptåg och nyfikna.
Det var många som kom fram och berömde dom, man hade inte tänkt på att en liten tax kan vara så rolig/framåt/nyfiken/busig/kelig.

Hur gick det då med regnställen, jo bra nu har dom värsta syndarna var sitt det är Ykkeman och Qosak. Benen var lite långa men det var snabbt avhjälpt med sax och symaskin. Dom ser ut som små "grodmän". Men det märks hemma att det är mindre grus/sand härligt. Så dessa rekomenderas varmt! Bilden på första sidan är Qosak och Ykkeman i sina fina regnställ.


071125
I dag var det Norskvinnare i Hamar! Domare Ann Carlström. Två "Bussahagare" deltog Sanna 1,1 hp i unghundsklass och Qalinka 2 bt ck, res.cacib som kommer att bli cacib då vinnade tik är Int ch. Grattis grattis Ingela och Lina.
Stort Grattis även Fredrika som med Milton(Tavelfjärdens Belmondo) åkte hem med en vinnartitel. Morfar Lelle var så stolt så!
Själva fick vi vända hem! Vi hade tänkt att få tillbringa dagen i Axevalla på taxutställning men vädret ville annorlunda, full snöstorm, men vi kommer igen.


071111
Idag åkte Gunvor och Rosa till Stord där Fitjar-Stord hundeklub arrangerade utställning. Då "sessorna" nu fyllt 15 månader och detta var första utställningen efter fyllda 15 så var det lite extra pirrigt höll hon fortfarande kaninmätt. Visst gjorde hon det, inmätt till kanintax! Hon knep tredje certet och tredje Bir:et och det på raken, hon är därmed fullcertad.Och inte nog med det, i gruppen placerades hon som TVÅA och i Norge tävlar grupp 4 och 6 tillsammans så det var verkligen en fin placering. Domare var Torbjörn Granheim. Stort stort grattis Gunvor och Rosa. Vi är mäkta imponerade! Pappa Qosak fick verkligen en fin farsdags present!


071021
Trixa har varit på inofficiell valputställning i Bankeryds Ridhus arrangerad av Dvärgpinscherklubben.
Domare var Kent Bråtenhjelm och Trixa blev BIR-valp. I BIS:et hamnade hon precis utanför placering.
All god hästgödsel i ridhuset lockade och då är det svårt att koncentrera sig på annat.


071006
I dag har våra duktiga valpköpare varit i farten och med den äran, helt fantastiska resultat.
Två Internationella utställningar en i Sverige Sundsvall och en i Norge Konsvinger.
I Sundsvall deltog tre Bussahagare:Sanna, Mysan och Pavel.
Sanna mättes in till kanin fick första certet och kom 2 bt med R-cacib slagen av farmor Mysan som fick Cacib och Bim,
Pavel sopade rent bland dvärgarna cacib Bir och i gruppen Big 4.
"Sundsvallstjejerna" gjorde det igen, stort stort grattis Ingela, Fredrika och Eva. Ett extra Grattis till Fredrika som även hade Bir och Big 2 på sin kanin Milton.
Domare var Theo Leenen Belgien

I Kongsvinger deltog Kvicko och han skötte sig med den äran, Cacib, Bir och därmed även Internationell champion.
Grattis Grattis Inger-Marie!
Domare var Walter Schickert Tyskland

Vi vill Tacka alla underbara valpköpare, ni är helt fantastiska!


070927
I dag fick vi protokollen för Östsvenskas ordinarie spårprov på hösten. Det visade sig att Lelle prestation var så bra att han blev provets bästa hund, det var 47 hundar som startade. HP föll bort men vad gör väl det om igen visade han sin stora spårförmåga, han tilldelades VP Ardito`s Kennel VP samt Hallman`s VP-Veteran pokalen.
Kenneln hade tre hundar som startade på detta spårprov dom enda långhåriga kanintaxarna och alla tre fick 1 pris.
Än en gång Yvonne du och Rox gjorde ett kanon resultat.
Ibiza som ligger i samtliga av dessa stamtavlor är nöjd, och vi är så glada över att hon nedärvda så fina egenskaper.
Det är riktig tax även i dom små!


070924
Ibiza finns inte mer, hon somnade in stilla och lugnt.
Det var typiskt för Ibiza det gick värdigt till även på slutet. Hon är oändligt saknad av oss alla , och hon hade många många vänner.Vi får tänka på alla fina minnen hon givit oss och dom är många. Hon lever vidare nu som stamtik igenom sina barn , barn barn, barnbarn barns och även barnbarn barn barns. En bättre stamtik kan man inte få!
Hon lämnar ett stort stort tomrum men även en massa fina minnen.
TACK Ibiza för den tid vi fick tillsammans!
Det var många fina år och vi är så glada att få ha haft dig denna tiden, du var en fantastisk hund .
Du lever kvar i våra hjärtan!


070923
I dag var det utställning i Säfva, taxklubben Elisabeth Rhodin dömde. Bir valp kanin blev den unga Qosaksonen Klockarbol's Nelson och inte nog med det han knep även med sig Bis 1 hem.
Grattis Susanne och Nelson!
Detta är den tredje valpen efter Qosak och då ur tre olika kullar som blir Bis 1 valp, det är pappa otroligt stolt över.

I skogen var Roxette i farten igen, nu var det den tredje ettan som hägrade skulle hon klara det på rekordtid!!!??
Ja ja mensan visst gjorde hon det. Etta öppen klass och därigenom föll titeln SVCH ut för henne. Hon var först ut av Sessorna att få den titlen.
Ett stort stort Grattis Yvonne och Rox, vi är djupt imponerade, ingen har klarat av detta så snabbt som ni gjorde. Den 16 tog hon den ordinarie ettan, 18 etta nr två rörligt prov och nu i dag den tredje WOW säger vi bara.


070922
I dag var det grabbarnas tur att gå sina ordinarie spår för Östsv.tk: domare var Bertil Larsson.
Vi fck två jobbiga spår för matte så hon var rejält varm när det var klart.
Lelle först ut och det kunde inte gå så mkt bättre domarens förslag 1 HP,nästa Qosak snäpet "sämre" 1 40 Poäng föreslagit. Kollegiet är på tidag så då vet vi säkert!

I Norge hade Taxklubben utställning. Bjarne Sörenssen dömde. Två Qosakdöttrar deltog i valpklass och dom placerade sig etta och två bland tikarna, Rickeline av Rustböle drog det längsta strået Blev sedan Bir valp och kom Bis 4 i finalen, det var hennes kullsyster som kom 2 bt vi har tyvärr inget namn på henne ännu. Grattis Birgit, Inger-Marie och inte minst Rickeline.


070916
JIPPIE!
Roxette fixade sin ordinarie etta på spår i dag.
Klubb Östsvenska taxklubben domare Leif Rohlin.
Bra jobbat Yvonne!
Som merit smäller alltid spårresultaten lite extra speciellt dom ordinarie.
Grattis Grattis Rox och Yvonne

Vid taxklubbens utställning vid Laxsjön blev Roxans "lillasyster" Rickeline av Rustböle Bim valp ,grattis Birgit och Inger-Marie, Qosaks bröder Larri och Blitzer var i farten även denna dag och i dag full pott dvs Bir till båda Grattis Lena vilken helg ni fick! Domare valp Rolf Johansson vuxna Eva Jönsson .


070915
Vi vill Gratta Qosaks två ryska halvbröder Boshaft Lochhund Blitzer dvärg och Zhemchuzhina Peterburga Larri king kanin som idag på utställning i Biby båda fick cert och därmed också fick en ny titel Svensk utställningschampion.
Stort Grattis Lena, Blitzer och Larri. Qosak tyckte det var jätteroligt att få träffa er


070908-09
Lördagen var det Int utställning i Stavanger NKK domare Bertil Lundgren. "Rosa" anmäld och cert, Bir och det var det såkallade "storcertet".
Söndagen hade Norska taxklubben utställning i Stavanger domare Svein Nordang och Rosa gjorde det igen cert. Bir. Vilken helg två chanser och maximal tilldelning två cert två Bir.
Rosa och matte Gunvor stannade inte till finalerna och vad gör väl det, det är certen som känns som det mest väsentliga.
Stort stort Grattis Rosa och Gunvor!!!!


070908
Micke har haft genrep i form av viltspårprov inför höstens jakter.
Det blev ännu en etta med maxpoäng att lägga till sin samling.
Domare idag var Ingvar Hammargren, Smålands Taxklubb.

I somras hade Micke dambesök och det verkar som om han ska bli pappa.
Titta vidare under valpar!!


070901
Högbo Skk Int domare Paula Rekiranta en "Bussahagare" anmäld men inte vem som helst utan "Mysan" och hon gjorde det igen cacib Bir och sedan Big 4 Grattis Eva och Mysan!!!


070830
Först ut av "Sessorna" att klara 1 ökl spår blev Sanna i dag. Vi är IMPONERADE och väldigt glada över resultatet. Bra jobbat Ingela och Sanna


070826
I Norge ställdes Qalinka ut i Telemarks taxklubb i Skien domare Ulf Wall, trots att Qalinka har 4 månader sedan hon hade valpar så lyckades hon "knipa" åt sig ännu ett Bir. Stort Grattis Lina, Rebecka och inte minst Qalinka!


070825
I dag hade Östsvenska taxklubben sin utställning i Ulriksdal. Cindy Pettersson dömde. Två "Bussahagare" deltog Qosak och hans unga dotter Roxette. Och den yngre drog det längsta strået Ck Bir med pappa osak som Bim, hon fick också VP "Ikaros karamellskål" med sig hem och en lysande kritik:
Utm typ, proportioner, Feminint ädelt huvud, vackert uttryck, utm hals, skuldra, förbröst och front. Välvinklad bak med låga fina hasor, utmärkta rörelser.
Grattis Yvonne! Vi vill även gratta "Mickes" son "Bosse" (Yxtnanejdens Chivas" till cert och 2 bh bland standardlånghårstaxarna).


070818-19
Denna helgen bilade vi ner till Lolland/Danmark för att deltaga dels på Danska taxklubbens 60-årsjubileums utställning samt dagen efter Nordisk vinnarutställning för tax.
Utställningsplatsen var Knuthenborg Park och det var en annorlunda men helt fantastisk plats. Det var nämligen Danmarks motsvarighet till Svenska Kolmården. Så en hel del exotiska djur fick ve se på vägen in och ut samt från ringen.
Lördagskvällen hölls jubileumsmiddag en mkt trevlig sådan med god mat. Tack Dansk Gravhunde Klubb för en välarrangerad och trevlig helg!
Och så till resultaten:
Lördag dömde Ann Carlström långhår, Qosak och Goldie var anmälda, Goldie var först ut 1, 2 ck i en stor bruksklass och slutade 4 bt, Qosak sedan 1,1 ck cert och därmed Dansk Champion slutade sedan som 3 bh.
Vill även nämna Qosaks unga son "Matti" som från juniorklass fick ck och sedan placerade sig som 4 bästa hane bland 18 deltagande hanar och med domarens kommentar " en blivande stor stjärna" han blev även Bis 3 på lördagens sluttävlingar bland unghundar.
Söndag dömde Lise-lotte Schultz: Goldie,Qosak och Ykke deltog, Goldie först ut igen även i dag 1,2 ck i en stor bruksklass men kom pinnhålet högre i bästa tik nämligen trea bästa tik, Qosak blev flyttad till ch.klass och placeringen 1,2 ck slutligen 3 bh, Ykke i bruksklass 1,1.ck cert och även här föll titeln Dansk champion ut han kom sedan 2 bh. Matti deltog även i dag och placerade sig 1,1 ck bästa unghund på dvärgtax och slutligen 3 bh.
Igenom att detta var Nordisk vinnare på tax så fanns en del VP att tävla om bla till bästa viltspårschampion, både Goldie och Qosak fick därmed äntra finalringen för detta pris tillsammans med ca 10 andra taxar av alla storlekar och hårlag.
Matti Touminen från Finand skulle skippa rättvisa och till vår stora glädje valde han Qosak, det var förta gången en kanintax tilldelades detta pris.

Tack än en gång för en härlig helg och grattis till alla som fick fina resultat, Svenska taxar hade stora framgångar båda dagarna.


Bilden tv Qosaks unga och mkt lovade son Matti - Bilden th Far/son Matti/Qosak


070812
Skk Int Ronneby.Domare Sammi Wilsson Sydafrika
Först ut var Qosak Ck Cacib Bir, Lelle 1,1 HP, Goldie Ck Cacib Bim. I gruppen placerade sig sedan Qosak som fyra!
Lilla Trixa hade debut och en fin sådan HP Bir-valp. Domare Ove Germundsson


Bilden tv Bir och Bim Ronneby Int "Ross Castro/Goldie - Bilden th helgens deltagade hundar med sina rosetter

I Sala hade Svtk utställning och Rick dottern "BuffY" (Klockarbols Winona) tog storslam ck Bir och slutligen även BIS, stort Grattis Susanne och Mats och naturligtvis Buffy, pappa Rick är så stolt.


070811
SVTK Eksjö domare Siv Bengtsson Qosak 2bh, Goldie Ck Bim, Grattis till "Lellebarnbanet" Tavlefjärdens Bonaparte som blev Bir och Bis 4.


070805
Svenstavik SKK Int Edwina Jones från Syafrika dömde.
Fem "Bussahagare" anmälda Kanin: Qosak ck 2bh, Lelle Hp som veteran Sanna Hp som junior Dvärg Pavel ck3 bh Qasparov ck 4 Bh, tack Ingela, Fredrika och Inger-marie för att ni kom det var roligt att ses igen!
Grattis till "Lellebarnbarnen" Milton/Fredrika Bir kanin och Alex/Kerstin och Peter Bir dvärg.


070804
Fröson SVTK domare Hans Almgren, 3 "Bussahagare" anmälda kanin: Sanna Ck 2 bt Frida ck 3Bt dvärg "Pavel" Bir samt Bis 5 Grattis Ingela, Peter/Kerstin och förstås Fredrika


070729
Ransäter SKK Int, domare Jochen Eberhart, "Sanna" deltog, vann juniorklassen med ck och bästa tik och slutligen BIR. Sannas första Bir men förmodligen ej det sista!
Grattis Ingela och även Grattis till Fredrika och Milton , som fick första certet.

Fredrikshamn, Danska taxklubben domare Per Nymark, Qasparov 1,2 med ck i bruksklass, Qosaks son "Matti" bästa junior med ck 4 bh och slutade sedan Bis 2 i finalen om utställningen bästa unghund. Grattis Jane och Else


070721
Idag har Gloria och Toy-Boy varit på premiering.
Gloria är sedan tidigare premierad och stamboksförd, men för principens skull visades hon nu med föl vid sidan. Premieringsförrättare var Elisabeth Ljungstorp och hon gillade "Tojjen".

- - -
Lövudden SKK int. Det var Ykkes fjärde utställning i Sverige, det stod "C" i katalogen dvs fick han cert så föll den svenska championtiteln ut. Och visst gjorde han det och även cacib så kriterierna för Internationelt championat är också uppfyllt, samt han tog sitt fjärde raka Bir.
Tyvärr hade vi ingen möjlighet att stanna till gruppen.
Vilken superkille lilla Ykke är!


070715
Qosakbarnen fortsätter sin framfart i ringarna. Denna gång var det dom norska.
Kullsyskonen Rickelina och Dino av Rustboele gjorde debut i valpklass. Resultat Bir och Bim valp, Bir valpen Rickelina blev sedan även BIS Valp!
Stort Grattis till ägarna Birgit, Inger-Marie och Elin.
Plats var Elverum och domare Bo Wallin


070712
I dag var det dags för start igen på Viltspår. Qosak i linan denna gången och skulle det bli ett första pris så var viltspårschampionatet i hamn.
Och visst klarade han det och med råge 1:pris, 42 poäng. och följande kritik:
"En vältränad hund med en utmärkt spårningsförmåga. Bra tempo! Jobbar med stor självständighet."
Domare Bo Varg klubb Östsvenska taxklubben


070707
Piteå Int Skk Domare Espen Eng.
Sundsvallstjejerna var på plats, Ingela, Eva och Fredrika med taxar från Bussahagen: Mysan, Sanna och Pavel. Och som vanligt så skötte sig alla både två och fyrbenta med den äran.
Mysan cacib, Bir, Big 4, barnbarnet Sanna tog en mkt hedrande 1,1 Junkklass ck 2 bt (det var anmält 8 kaniner varav 6 tikar och tre av dessa i juniorklass) och kritiken på Sanna löd:
"1 år gammal mkt. feminin tik med mycket snygg profil. Lång och låg. Mkt. ädelt huvud, kunde vara aningen mer utfylld under ögonen. Väl ansatta öron. Normalt vinklad front. Utmärkt rygglinje. Kan utveckla mer volym i kroppen. Välvinklad bak. Rör sig utmärkt i det våta och höga gräset"
Pavel kom 3 i championklassen bland dvärgarna.
Stort stort grattis alla inblandade!!

Roxies prestaion på spårprov visade sig vara så bra att hon utsågs till bästa anlagshund på Smålands taxklubbs vårprov.
Nu får Ulf och Annelis åka till årsmötet och hämta hem ett par fina vandringspris!!
Jättegrattis Ulf och Annelie!!


070630
"Sundsvallstjejerna" är i farten igen, denna gången Eva och Mysan.
Skk hade Int uts i Gällivare, Mysan och Eva deltog, ck, Bir och sedan som grädde på moset BIG 1!!!
Det hör inte till vanligheterna att en långhårig kanintax vinner gruppen så det känns lite extra roligt.
Men det kanske ligger i hennes "gener" då hennes farmor Ibiza har gjort det också hon på en Int uts och som kanintax, men även hennes mamma "Kate" och morfar "Cadett" har presterat gruppvinster men dom är dvärgtaxar så det ligger nog i släkten.
Stort stort Grattis EVA, du är bara makalös!!!!
- - -
Internationell utställning i Borås, domare Lars West.
Resultat: Goldie 2:a bästa tik med Reserv-CACIB


070623
Fredrika och Pavel åkte till Norge närmare bestämt Trondheim på NKK utställning det var Bjarne Sörenssen som dömde.
14 dvärgar anmälda. Först vann han den öppna klassen där fem deltog fick ck sedan bästa hane med cert, cacib men inte nog med det, när bästa tik kom in så vann han över henne med. Så cert.cacib Bir och en ny titel Norskt championat.
Vilket år du har Fredrika men du är mer än väl värd det.
Man kan skapa förutsättningar för en bra hund/tax igenom bra föräldrar och en bra uppväxt så att "ämnet" finns men kan man sedan inte ta hand om detta ämne så blir det ingen "stjärna". Men Fredrika har den förmågan och det har vi även många andra valpköpare som har. Tack för att ni tar hand om "ämnena"!!
Stort stort Grattis Fredrika! Grattis även till Susanne och Symi (Lelle morfar) som också tog med sig cert,cacib och Bir.


070617 Vännäs SKK domare Bo Wallin, Sanna 1.1 HP Mysan ck 2bt, Grattis Ingela och Eva.
- - -
I stenhård konkurrens har Micke erövrat en tiondeplaceing av 38 startande taxar i viltspår-SM. Han fick ihop 57 poäng av 65 möjliga och förutsättningarna var svårast tänkbara. Spåren lades på lördagskvällen i extrem torka och på själva provdagen öste regnet ner. Dessutom var markerna mycket viltrika. En eloge till Östsvenska Taxklubben som stod som värdar i år och ett STORT GRATTIS till Bengt Stadig och Knaltens Bonie som kan titulera sig Svenska Mästare.


070610
Norra Taxklubben hade sitt ordinarie "kvällsprov" två "Bussahagare" deltog. Det verkar som det är Mysans år i år, hon klämde till med en etta och därigenom föll ännu en titel ut för henne nämligen Svensk Viltspårschampion, stort stort grattis Eva och Mysan. Pavel fick en fin tvåa han fick lite annat att tänka på: älg. Bra jobbat Fredrika och grattis till Miltons etta.

Danska taxklubben hade Skue och där deltog Qosaksonen "Matti" det var debut i utställningsringen. Och ja vad ska man säga "han sopade rent" nämligen BIS 1 men en flott kritik:
Herlig hanhund med fortrinligt hoved. fine over- og underlinjer. god brystkasse. flydende jordvindende bevægelser. prima han, der står og går flot.
Matti är drygt nio månader gammal!!!
Domare var Ingrid Larssen Kennel Tip och Tips


070603
På ordinarie spårprovet hos Övre Norrlands Taxklubb i dag slog "Superfrida" till igen 1 HP och PROVETS BÄSTA HUND, stort Grattis Peter och Kerstin.
Vi vill även gratta sonen Alex till näst bästa hund samt kullbrodern Oliver som igenom sin etta på detta provet samt höstprovet 06 nu är kvalificerad till SM.
Stort stort grattis till alla inblandade och som vi tidigare sagt vi värdesätter spårmeriter högt!


070527
I dag hade Smålands Taxklubb utställning i Frödinge, domare var Pia Lundberg.Vi hade Goldie ch Qosak anmälda.
Qosak ut först och han knep Bir.et, Goldie inte så mycket sämre Bim.
Sedan var det väntan till finalen men den var värd att vänta på. Qosak blev nämligen BIS!!!!
Det hör inte precis till vanligheterna att en Långhårig kanintax blir det så lyckan var stor, han är en helt fanastisk hund.

Mamma Mysan var ute med matte i skogen istället. Och knep ett första pris i öppenklass och det med råge 1,HP och igenom det föll den Norska championtiteln ut. Stort Grattis Eva, ni är så duktiga och vi sätter stort värde på viltspårsmeriter.


070526
Utställning i Ärlandsbro, och Norra Taxklubben, domare Catharina Linde-Forsbeg. Tre "Bussahagare" anmälda.
Resultat Långhårig kanintax Mysan Bir, Sanna 2 bt (från juniorklass)
Långhårig Dvärgtax: Pavel 2 Bh och i finalen kom Mysan på en hedrande tredje plats.
Grattis Grattis Ingela, Eva och Fredrika!!

Vi Gratulerar även Rickdottern Geiterryggens Jolly till cert, Bir och Bis 2, Norska taxklubben i Ostfold,domare Ingrid Andersson.
Stort Grattis till uppfödare Birgit och ägare Ragnhild


070520
I dag hade Taxklubben i Östersund utställning.
Sanna fick ck och 2 bt som kanin, på Dvärg blev Lellesonen "Dante" Bir och han hade även sin dotter "Symi" som Bir på kanin.
Grattis Ingela,Monika och Susanne.


070519
Utställning i Aspa/Södermanlands taxklubb. Martina Shneider dömde.
Vi fick en toppen dag.
Ykarus slog till med Tredje raka Bir:et av tre möjliga försök och tog naturligtvis sitt andra cert.
Ck Bim som debutant på officiella utställningar från junioklass kom Roxan
Vi är så stolta över våra snygga och trevliga kanintaxar!


070516
Idag har vi både sorgliga och roliga nyheter.
Vår ålderman Dennis, Bussahagens Danny-Kay har fått somna in i en ålder av sexton år och åtta månader.
Han var kullbror till Bussahagens Diana-Ross som är farmorsmormor till vår senaste kull, så han fick vara med och fostra många generationer "Bussahagare". Även om han aldrig blev någon stjärna varken i utställningsringen eller i skogen kommer han att lämna ett stort tomrum efter sig. Han var verkligen en TAX i alla dess bemärkelser, envis men trogen sin familj och med ett mycket stort hjärta.

Den roliga nyheten är att Micke har blivit uttagen att representera Smålands Taxklubb i årets viltspår- SM. Han är vår fjärde tax som får delta i SM. Tidigare är det Mickes pappa Ivan, morfar Julle och moster Lisa (två ggr) som har tävlat för kennel Bussahagen. Så det här med spårningsförmåga måste verkligen ligga i generna.


070513
Dags för Svensk vinnare- 07 och det redan i Maj och Österbybruk.
Vi anmälde för en Irländsk domare men fick domarbyte till en Portugis, det är alltid tråkigt när sådant händer. För det var inte den domaren man anmälde för.
Riktigt många kaniner anmälda, det blev 12 stycken då två kom till och en drogs bort (på PM 11).
Resultat: Qosak 3 BH. Lelle 1.1 HP veteran, Sanna 1.1 ck 2 BT STORT GRATTIS INGELA,
Mysan 3bt och Frida 4Bt.
Vi hade en uppfödargrupp som bestod av fyra generationer "Lelle far till Mysan mor till Qosak far till Sanna" och den fick HP men en jättefin kritik: "Very harmony, typical of head and general construction, Showing a lot of Quality"
Tack Ingela, Eva och Peter för att ni ställde upp med era Bussahagare!!


070511
Spårfrida har varit i farten igen! Resultat 1 HP öppenklass spår. Vilken tjej hon är och vilka ägare hon har Bamsekram till er alla!


070506
Vilken spår dag vi haft!
Tre hundar startade och TRE FÖRSTA PRIS I ÖPPENKLASS. Lelle och Qosak startade på Östsenska taxklubbens ordinarie spårprov, båda är föreslagna ettor. Trots att Lelle passade på att gå ner i gryt och försöka få ut grävlingen mitt i spåret men men är man rutinerad så klarar men även sådant. Micke startade på rörligt spår i Smålands taxklubb etta med full pott 42 poäng. Vilka grabbar vi har oj oj oj vi är så stolta. Domare på östsvenska Kenneth Modin och småland Monika Blom


070505
I dag startade andra matte Yvonne "Ykkeman" på ordinarie spår i Sörmlands taxklubb, det var lite pirrigt då Charlotte tränat och gått med honom förut. Men Yvonne är en van "gammal" spårtant så visst fixade dom två till det. Ykke blev föreslagen en etta i öppenklass. Vilken liten kille vi fått tag på. Två starter på spår godkänt anlag och 1 öppenklass kan inte gå så mycket bättre. Tack än en gång uppfödare Marie i Tjeckien för en underbar hund!


070501
Dags för sessa nr 2 att klara spårprov. Lilla Sanna i dag godkänt anlag spår. Stort stort grattis matte Ingela och Sanna!


07-04-28/29
"Kvicko" (Qasparov) har varit på dubbelutställning och "sopade" mattan både lördag och söndag BIR båda dagarna.
Dubbel Dubbel grattis Inger-Marie och "Kvicko".
Plats: Sunndalsöra, domare lördag Kirsti Lumpelampi Söndag Torbjörn Granheim


070422
I dag var det Kennelklubbsutställning i Västerås.
Vi deltog inte med egna hundar men det fanns "Bussahagare" på plats. Lilla "Sanna" debuterade med den äran 1,1 HP mätt till 28 cm. Och sedan gjorde Mysan (Kate`s Opal) comeback och det med den äran Ck, Bir och slutligen Big 4.
Stort grattis Ingela och Eva, det var verkligen roligt att få träffas igen, och i vilken perfekt kondition hundarna är i.

Mysan & Sanna


070407
I dag ställde vi ut Qosak på Lilla Stockholm INT, målet var att han skulle få Cacib och därigenom Int Champion. Och visst fick han det. Resultat Cacib, Bim. Domare Carina Ohlsson.


070406
Nu har vi åter en Norfolk i kenneln.
Idag hämtade vi hem lilla Trixa, Madfällans True Love från Kristina & Henry Forsberg i Tranås. Hon kommer naturligtvis att få en egen sida så småningom. Så här såg hon och hennes syster ut när de var fyra veckor.


070401
I Norge har Qalinka klarat sina spårprov så numera bär hon titeln Nuch NV-06 Stort Grattis till matte Lina. Nu är alla i Q-kullen både utställningsmeriterade och spårmeriterade Tack alla underbara ägare till Q-kullen att ni jobbat på så bra med era hundar.


070330
Först ut bland "Sessorna" att gå spår var lilla Roxan och visst klarade hon det. Godkänt anlagspår. Stort grattis till Rox och "delmatte" Yvonne!


070324
I dag deltog vi i skogås när Östsvenska taxklubben var arrangör för utställningen. Deltagade hund var "Ykkeman" och vi kunde tack vare torsdagens spårresultat flytta honom till jaktklass. Och visst tog han sitt första cert och andra Bir i Sverige. Vilken kille vi fått!! Domare var Bo Wallin

I Norge närmare bestämt Bergen var det Int utställning och där deltog Rosa exakt nio månader för första gången 1.1 HP blev det fina resultatet Storrt Grattis till Rosa och Gunvor. Och vem stod som Bir?? Jo faster Qalinka och även Cacib. Stort grattis även till henne och matte Lina och "lillmatte" Rebecka. Domare: Wenja Rui


070322
I dag startade Ykkeman på spår och visst visade han att han även här har talang. Godkänt anlagklass!!


070318
I dag på Taxutställningen i Grängesberg sopade Sanna och Ingela golvet. Först Hp Bir-valp och när dom sedan äntrade Bis ringen så "ägde" Sanna ringen och slutade som total BIS VALP. Hur ofta blir en liten kanintax det det tillhör nog inte vanligheterna.
Stort stort Grattis till Ingela och Sanna ni är så duktiga!.
Grattis även till Monika och Dante som slutade som 2 bh bland dvärgarna.
Domare var Ingrid Andersson.
Idag styrde vi kosan mot Malmö och SKK:s internationella utställning.
Tyvärr hamnade vi i världens trafikstockning på väg mot utställningsplatsen. Dessutom var domaren (Dorota Witkowska från Polen) mycket effektiv, så när vi kom inrusande var bedömningen på långhårstaxarna just avslutad. Goldie fick i alla fall komma in efter strävhåren och få en bedömning som slutade med CK i championklass, men någon konkurrensbedömning blev det ju inte. GRATTIS! Säger vi i alla fall till Tavlefjärdens Bonaparte som blev BIR - långhårig kanintax, (han är en fjärdegenerationens "Bussahagare") ägare familjen Djurstedt, Gullringen.


070311
Vi hälsar "Ykke-man" välkommen till Bussahagen och Y-stammen!
Han har naturligtvis en egen sida.

10-11 mars
Lilla Rosa i Norge blev denna helg Bir och senare vann hon även gruppen och det är ingen liten grupp 4/6, detta var sista gången i valpklass för Rosa. Stort Grattis till både Rosa och matte Gunvor.
Vi själva var på taxutställningen i Köping.
Ykarus gjorde en hejdundrade debut BIR och senare Bis 5, Qosak fick stå tillbaka för sin nya kompis och placerade sig som 2 Bh, Rick var också med och kom 5 Bh. Domare var Kenneth Edh.
Vi är mer än nöjda med denna succéhelg!!!
Vi vill även gratulera våra finska vänner som blev Bir på dvärg och senare Bis 2 och med sig hem också ett svenskt championat Grattis Marita och Rocko.


070220
Nya bilder på Qosak/Bettan valparna finns att se på Geitryggens hemsida.


070211
I dag var det dags för Rosa i Norge att ställas ut igen Plats var Ölen och domare Tryggve Heyerdahl, Lilla Rosa fick HP och Bir valp. Hon mäter i dag 28 cm så det ser i dag ut som om alla "sessorna" i R-kullen stannar som kanintaxar.
Stort Grattis till Matte Gunvor och en stor klapp till Rosa!


070210
I dag åkte vi på taxutställning i Gnesta. Domare var en ny finsk nämligen Paulina Sjöholm. Det är alltid roligt att få ställa ut för en ny domare.
Qosak gick igenom nålsögat och det är vi så glada för, så ännu ett Bir kunde läggas till hans merit lista.
Tyvärr hade vi inte tid att stanna till Bis-et.


070209
Nya bilder av Qosaks valpar på valpsidan.


070124
Äntligen är vintern här!

Qosak och Bettans valpar är födda. Det blev tre hanar och två tikar. Ev finns någon hane fortfarande till salu. Mer om Qosak finns att läsa på hans egen sida eller tag gärna kontakt med oss för mer information.
För mer information om kullen tag kontakt med Uppfödare Ing-Marie Höjdahl/Svein Nordang www.rustboele.com eller Birgit Sandberg www.geiteryggen.com