ARKIV 2003
ARKIV 2004
ARKIV 2005
ARKIV 2006
ARKIV 2007

081230
Ja nu är 2008 på sluttampen och här kommer en kort summering av året.
För oss var det ett jubileumsår vi firade 30 år som uppfödare och hoppades att få en del fina minnen från detta år och det fick vi med råge.
Året började och slutade med nya championat, Jan 2008 i GBG/MY Dog fick Qalinka cert,cacib och därmed nya titlarna Internationell och Svensk och i dec H-fors på finsk vinnare fick Ykarus cert och därmed två nya titlar Finsk och Nordisk.
Och därimellan hände massor det vi kommer minnas mest är nog vår första standardkull som föddes i feb S-kullen.
Sedan världsutställningen i Juli där man kände at man måste deltaga för kommer man någonsin i sin livstid kunna deltaga på en världsvinnarutställning i Sverige knappast!
Förhoppningarna var att de uppfödningar som var anmälda skulle tilldelas exellent/ck och det uppfylldes med råge.
Vi kunde nog aldrig drömma om att få dessa fantastiska resultat, vi fick 3 klassvinnare (Qosak.Qalinka,Roxette) och de två övriga exellent med fina placeringar (Rose-anne Barr ex 2 r.cert efter syrran Qasparov ex i ch.klass ) och inte nog med det det blev även en Världsvinnare i Qalinka helt otroligt vilken känsla. Och inte nog med det vi fick även BIR uppfödargrupp på kanintax. Stort tack alla duktiga valpköpare som ställde upp md era hundar utan er hade det inte blivit så fantastiskt.

Nästa sak vi kommer att minnas från 2008 är självklart i sept då vårt egentliga enda mål för 2008 blev uppfyllt Lelle och Micke kvalade till viltspårs-sm.
Den dagen kommer alltid ha en speciell plats för oss både det är vårt bästa minne! Och målet var att kvala sig men visst hoppades man på bra resultat och det fick vi både fick 1 pris och Micke en fin 8 plats.

Ett stort tack till alla våra underbara valpköpare där en del tävlar och meriterar sina hundar andra hör av sig med bilder och "vardagliga" rapporter det betyder så mkt!

Marie och Charlotte


081224
VI TROR PÅ TOMTEN!! Varför, läs denna historia så förstår ni varför!
Julafton skulle startas med en jakt på förmiddagen .
En hund skulle med och släppas, Lelle, han jagar inte jättelänge och strular aldrig (nästan) så på det sättet kunde alla vara hemma i god tid för att hinna byta till julkläder och sätta sig vid kalle-anka och fira jul.
Lelle släpptes och efter ca 15 min hör jag ETT skall och ett sådant skall hade jag hört från honom en gång förut och då hade han blivit sparkad av en dovhjort. Så jag vänder direkt och går snabbt åt hållet det kom från, men ingen Lelle men pejlen visar han är i närheten.
Ingen annan hör heller något eller ser något. Efter 15 min börjar jag undra var är han vad har hänt inte ett ljud och pejlen börjar "dra iväg". Börjar så smått misstänka att han gått i gryt för han har en "förkärlek" att göra det om han hittar gryt och inget annat över jord.
Men det stämmer ej på pejlen och ingen känner till att det skall finnas nåt gryt i närheten.
Jag bestämmer mig för att gå efter honom och går i pejlens riktning och den rör sig längre och längre bort. Det var inte lätt gånget först tätt tätt tätt (jag såg ut som förra årets julgran efteråt alla torra grenar och ris som satt i mössan) sedan ut på en sankmark, och jag är rätt klumpig ej så smidig men när något händer så får man väl extra styrka. För klarade mig igenom detta utan att plumsa i, sedan ut på ett stort karlhygge och efter det en "vanlig" underbar lättgången skog över diverse stenhällar.
Pejlen visar tydligt att jag går i rätt riktning men Lelle ligger före och hans försprång blir längre och längre. Nu har det gått ca 1 timme sedan jag hörde skallet, då dör pejlen.
Ja den känslan jag får då går inte att beskriva, en isande känsla allt bara går runt i huvudet blir helt yr, tänker det är JULAFTON då får inget sådant här hända.
Rådgör vad jag skall göra med dom andra och bestämmer mig att gå tillbaka till bilen, för har ett hopp är att batteriet i pejlen tagit slut och försöker att ej tänka tanken han är påkörd och pejlen krossad.
Tar en timme till bilen men ingen Lelle där och min mobil har ingen kontakt här heller. Bestämmer mig för att åka till närmaste mack för att köpa nya batterier få mobilkontakt och ringa polisen.
Köper mina batterier får mobilkontakt, ringer polisen först en växel nej inget vad han hade hört men återkommer nästan direkt, "jag hade fel en bil hade honom men dom har släppt honom där han hittades" VAR skriker jag tillbaka, "dom ringer upp dig" och efter bara nån minut ringer dom.
Men Lelle är inte släppt han sitter i knäet hos polisen, jag får beskriva honom tax långhår ett grönt halsband med namnet Lelle en pejl med mobilnummer på, "japp det är han men du får skriva till nr bättre det syns inte längre och han är en väldigt liten tax ", det visar sig att dom inte är så långt bort från macken jag står vid, så dom kör dit.
Och visst är det Lelle, polisen lyfter ut och han känner igen sin matte men verkar rätt nöjd med att sitta i en stor stark polisfamn.

Nu får jag berättat hur han hittats, en vanlig bil ser honom vid vägkanten till en stor vanligvis rätt hård trafikerad väg och detta är ca 1 mil ifrån där han sist sågs (det enda konstiga skallet) dom stannar och öppnar bildörren för att försöka chasa iväg honom till därifrån han kom men Lelle flyger fullständigt in i bilen, nån minut senare kommer en polisbil åkande, dom vinkar in den och visar sitt "fynd".
Nu tar polisen över, man ser att han är id-märkt så bestämmer sig för att åka till stationen för att slå på det och den vägen försöka hitta rätta ägaren, (det är nu pejlen slutat fungera för långt avstånd till stationen) men Lelles märknings sista siffra och bokstav är lite svåra att tyda så man får en massa träffar. Då bestämmer man sig för att åka tillbaka och se om det finns någon "letande" i närheten. Och då får dom telefonsamtalet från växeln och mitt nummer. Allt detta tar inte mer än mellan 2.5-3 timmar men när man läser detta så förstår man att allt bara "klaffade" därav inte så lång tid.
När jag förstod att Lelle var funnen och mådde bra så sprutande glädejtårarna.
Jag var inställd på att få en fruktansvärd jul!

Så att jag ALLTID kommer att tror på tomten det förstår nog alla, för en bättre julklapp än att få tillbaka Lelle välbehållen går inte att få.
Och vilka poliser vi har, dom gjorde allt så perfekt och så trevliga , Lelle hade t.o.m fått lite julskinka i sig på stationen, vilken service va.
Stort stort tack till dom privatpersoner som stannade när dom såg Lelle jag har när jag skriver detta inga namn på dom hoppas få det och ett varmt och stort tack till de två poliserna som jag heller för tillfället ej har namn på (det skall rådas bot på det första vardagen).

Vad som fick Lelle att springa så långt så snabbt vet ingen och vi kommer nog aldrig få reda på det, men något var efter honom det är den teorin vi alla har på detta märkliga äventyr, men vad det vet ingen i dag.

TOMTEN FINNS eller hur??!!


081214
Den här helgen reste vi över med båten till Finland för att deltaga på Finska vinnare 09 i Helsingfors.
Trevligt sällskap hade vi av Yvonne med dotter Anneli allt flöt bara på, tack för det.
Ykarus och Qosak deltog. Ykarus i bruksklass vilken hann vann med exellent/Ck och Qosak i championklass vilken han vann med exellent/ck så nu fick dom gå in och tävla mot dom andra tre hanarna som lyckats få exellent/ck.
Och det blev fina placeringar Qosak 2 bh med r.cacib och Ykarus 3 bh och då den vinnande hanen och Qosak redan hade sina finska cert så gick det till ykarus.
Så titeln Finsk Champion och Nordisk champion föll ut. Så vi var mycket nöjda med våra killars fina placeringar. Domare Marja Talevita
Ett fint avslut på ett fint utställningsår!

T.v. Ykke 1 cert, finskt /nordiskt championat 3bh, t.h. Qosak 1 r.cacib 2bh.
Fotograf Yvonne Hultin


081210
I dag kom Svenska taxklubbens tidskrift "Taxen" nerdimpade i dom flestas brevlåda. Som vanligt mkt trevlig läsning och lite extra "trevligt" då vi är utvalda till uppfödarintervju.
Vi blev mycket stolta och glada när vi fick frågan i september. Så vi rekomenderar varmt att gå in och läsa denna intervju.


081207
I dag var Qosaks unga finka dotter Dacswagen Dotter Vifslan "Tofi" igen på valputställning och knep åt sig ännu ett Bir och även Big 4, plats var Helsingfors domare:Tuula Savolainen Stort grattis till uppfödare/Äagare Elina och självklart lilla Tofi.
Kritik: 6 månaders attraktivtikvalp men bra proportioner och feminin utstrålning, korrekta proportioner i huvudet bra hals och toline, balanserade vinklar, kroppen behöver ännu utvecklas, bra benstomme, utmärkt pälskvalitè valpiga rörelser, ngt glad svans underbart temprament.


081202
Ett litet tips för er som skall besöka mässan i helgen är att besöka "beltanimaldesign" som gör bla handgjorda koppel och halsband som du själv får designa. Eva Lindecrantz som äger firman och designar koppel/halsband är gammal taxägare. Bussahagens Ivanhoe "Ivan" tillhörde familjen Lindecrantz.
Ni kan också titta på hennes hemsida: www.beltanimaldesign.se


081122
I dag var det Norskvinnare i Hamar vi deltog ej med egna hundar men hade en fin hund anmäld. Världsvinnaren Qalinka. Hon vann championklassen och sedan kom hon 2 bt med r.cacib.Domare var Wenja Rui. Grattis Lina Qalinka och Rebecka som gjorde ett bra jobb i finalen på Juniorhandling.

Här i Jönköpingstrakten har vi fortfarande barmark, så Sissi har fått debutera på viltspårprov.
Det blev mycket väl godkänt och dessutom blev hon kretsmästare i anlagsklass. Så nästa år får hon representera Vaggeryds jaktvårdskrets i Länsmästerskapen i viltspårprov.
Domare var Per-Johan Lindgren som dömer för Schweisshundklubben.


081116
Idag har vi varit på Skaraborgs Taxklubbs höstutställning på Axevalla Travbana.
Fyra av Ykkemans förstfödda deltog, Tåstaryds Ophera och Ophelia ("Märtha") tävlade som kanintaxar i valpklass.
Båda fick HP och Märtha blev BIR. Deras bröder Tåstaryds Othello och Ophus tävlade som dvärgtaxar och de fick också HP båda två.
De hade hårdare konkurrens eftersom även tre tikvalpar tävlade, men Othello klarade trycket och blev BIR. Grattis till matte Maj-Britt!!
Sissi tävlade tillsammans med sex övriga normalstora långhårsvalpar och blev BIR av dessa. I finalen tävlade hela åtta valpar i åldern 6-9 månader och resultatet blev: Sissi BIS-3, Othello BIS-4 och Märtha BIS-5. Domare i BIR-finalerna var Anette Edlander och i BIS-finalen Cindy Pettersson.
Grattis till uppfödaren Gun-britt och alla ägare till Ykkebarnen och till "fodervärd" Therese.
Ni har väl inte missat att det finns Ykkebarn till salu hos Kennel Y-stammen!

"Märtha" Bir, Bis 5 valp


081113-15
Qosak har haft dambesök!
Su(v)ch Ditrix Xanadu är en svart dvärgtaxtik som nu blivit parad med Qosak. Förhoppningsvis kommer det valpar hos Kennel Ditrix i mitten av jan, svarta och röda dvärgtaxar men nog en god chans även för kanitax då det finns i "Elsas" stamtavla. Låter det intressant tag kontakt med uppfödare Anne Dahlborn www.ditrixkennel.com


081109
I dag var det Nordisk vinnare och danmark stod som värd land. I Herning på långhår dömde Anette Edlander. Vi deltog inte men "släkten" fanns på plats.
Qosaksonen Mattie! Han vann först en championklass på 5 och knep sedan även cacib, dvs 2 bh ingen titel då BIR gick till en juniorhane grattis till det.
Och stort stort grattis till Else och Mattie!


081107
I senaste numret av Svenska kennelklubbens tidskrift Hundsport (Nr 11) finns ett reportage från Viltspårs-SM.
Vi finns omnämda både i text och bilder så vi rekomenderar varmt att läsa detta trevliga reportage!


081103
Yxtanejdens Champange som är dotter till Micke har i dagarna blivit SU(v)CH.
Vi grattar husse Lars Bergvall och uppfödaren Yxtanejdens Kennel.


081101-02
Nu i helgen debuterade Qosaks unga dotter Dachswagen Dotter Vifslan "Tofi" på utställning och det med bravur.
På lördagen dömde Unto Timonen/Lahti 9 Långh.dv valpar anmälda "Tofi kom 2 med HP bland tikarna med följade kritik:
Balanced bitch puppy with beautiful lines. Beautiful head and expression. Beautiful neck. Promising forechest. Good feet and paws. Beautiful topline while standing. Good knee angulations. Moves well for the age.
På Söndagen dömde Maija Mäkinen/Vaanta och då gick det ännu bättre Bir val och senare Big 3 och följande kritik: Balanced puppy. Long head with a beautiful expression. Good ears and eyes. Changing teeth. Good neck. Enough forechest for the age. Good body. Strong back. Good angulations. Good bones. Strong thighs. Good tail. Moves nicely from side and front, hocks are little bit loose. Coat is growing. Nice temperament.
STORT GRATTIS till uppfödare och ägare Elina och lilla "Tofi"


081019
I dag var det utställning i Danmark närmare bestämt Fakse danska taxklubben.
Deltog gjorde Qosak sonen Mattie som behövde ett cert till för att kunna titulera sig Dansk uts. champion.
Och det gick vägen och det med råge.
Exellent 1 i bruksklass och cert dvs titeln föll ut men inte nog med det han blev sedan Bir, Jaktprovsmeriterade hund BIS 1 och slutligen BIS 2!!
WOW säger vi.
Vi vill även gratulera Else till Kennel Hörkaers Bis uppfödargrupp!!!


081013
I dag kom ÄNTLIGEN resultatet från det ordinarie spårprovet och tillika "Höstens Klubbmästerskap".
Vi blev MYCKET GLADA OCH STOLTA.Lelle var återigen provets bästa hund (full pott dvs 42poäng) denna gång delade han det med ett duktigt strävhår, så stort grattis Charlotte och Pinocko till en fin placering. Qosak fick också en etta med fina 37 poäng.
Det är TREDJE gången Lelle blir provbäst på ordinarie prov hos Östsvenska taxklubben inte illa.
Och man kan väl säga "Lelle bäst ingen protest".
Det känns skönt att både Lelle och Micke har med sig fina placeringar och poäng för ev SM-2009 nu laddar vi för fullt för vårproven och gör vårt bästa igen för att kvala in oss för SM.
Vi vill även gratta den unga Qosak sonen Klockarbols Nelson som i Jälla fick ck 2 bh mot pappa men nästa gång Nelson då klår du far!!
Nu är det praktisk jakt som gäller som eftersök eller drivande en härlig höst och vinter ligger framför oss.
Här är det Lelle som sitter och väntar med pejl för att släppas för praktisk jakt!!


081010
I dag fyller Ykkeman 4 år! Han firas med diverse godsaker och bäst av allt är att han blivit stolt far en tredje gång. Så det bolmas "cigarr" också.


080927-28
Vilken helg vi haft både i skogen och i ringen! 080928
Micke har ännu en gång jobbat ihop en etta, 42 poäng med HP. Denna gång på Smålands Taxklubbs rörliga höstprov.
Det kändes riktigt bra inför uttagningen för SM 2009!!
Domare idag var Lennart Eckerberg, Sunhultsbrunn.

Foto Marie Jacobsson

I Jälla hade Upplands Taxklubb utställning Domare Nina Karlsdotter:
Anmälda hundar Qosak och lilla Venuse gjorde comeback.
Qosak Bir och Venuse Bim WOW kunde inte gått bättre.
Qosak tog nu sitt 20 Bir, vilken kille han är: ena dagen 1 ÖKl spår nästa Bir på utställning en riktigt tax helt enkelt.
I Bis finanlen fick han en fin Tredje plats (Bis 3) och blev igenom det bästa långhår och bästa dvärg/Kanin!!

080927
I dag var det både spårprov och utställning.
Östsvenska har sitt ordinarie spår och Klubbmästerskap.
Lelle och Qosak startade både föreslås till 1 pris vilka poäng vet vi inte än men domarens kommentar om Lelle var "full pott" Qosak hade lite besvär med vilt och fick en tappt så där blir det inte full pott.
Vi är så stolta och nöjda med att båda våra "småpojkar" gått till första pris på ordinarie prov.
Domare var Eva Ekström och det är hon som håller i killarna på första sidan.

Ykkeman och Roxette åkte md Yvonne H till Åland där FKK hade INT uts.
Domare var Kari Salminen, Ykke först ut tyvärr "bara" Very good dvs inget ck/cert men sedan kom Roxan och som "vanligt" sopade hon rent, exellent dvs ck Cert, Cacib och Bir och en ny titel Finsk utställnings champion.
Dom stannade ej till gruppen.


080919
Ronja har fått somna in och flytta till Taxarnas himmel. Hon har tidigare fått operera bort juvertumörer två gånger. Nu hade de börjat växa rekordfort igen och varken vi eller vår veterinär ville utsätta henne för ytterligare en operation.
Eftersom hon var en mycket livlig och arbetsglad tax valde vi att låta henne somna in innan hon blev alltför dålig.
Hon blev nästan tretton år gammal och efterlämnar barn och barnbarn både hos oss och genom andra uppfödare.
Vi minns henne främst som en ypperlig eftersökshund som aldrig gav upp och som en trogen familjemedlem.


080906
Ja då var årets SM i viltspår avklarat.
Här deltar Sveriges "Creme della creme taxar" i Viltspår dvs dom bästa vilspårstaxar vi har i Sverige.
Kennel Bussahagen är därför STOLTA över att ha kvalificerat in två till detta: Micke och Lelle.
För Charlotte och Lelles del var just målet att kvala in sedan fick allt annat bli "Bonus" för Marie och Mickes del var målet att få en bättre placering än förra årets SM där dom också deltog med placering 11.
Vi fick en del "Grädde på moset".
Det startades 38 taxar på SM av dessa gick 17 till ett första pris. Och både Lelle och Micke fanns bland dom!
Lelle kom sedan på en mkt hedrande 16 placering så 1 pris 70 i egenskaps poäng av totalt 80! Lelle var den enda deltagande kanintaxen alla hårlag.
Micke och Marie uppfyllde sitt mål och kom ett par pinnhåll högre placering 8, 1 Pris 77 i egenskapspoäng av totalt 80 och han blev igenom det bästa långhåriga normaltax.
Vi tackar Södermanlands taxklubb för ett välarrangerat SM i fina viltrika marker!
Stort Grattis också till årets SM-vinnare Knaltens Flora ägare Bengt Stadig som tyvärr själv ej kunde deltaga då han var på älgjakt norröver.
Nu laddar vi om batterierna och gör nya försök att kvala till nästa års SM.

Int Nord oDk u(VG)ch SVCH SV.99,00 Bussahagens Leonardo Di Caprio
1 pris Viltspårs-SM 2008 70 av totalt 80 poäng Placering 16
Foto Olof BackströmSu(v) ch SVCH Bussahagens Mick Jagger
1 Pris Viltspårs-SM 2008 77 av totalt 80 poäng Placering 8
Foto Olof Backström

I dag debuterade även Märtha i valpklass. Det var Östergötlands Taxklubb domare Ulla Stockberg. Bir valp och sedan Bis 3. Stort Grattis Therse som fick sköta allt själv då dom båda mattarna hade annat för sig (Viltspårs-SM).


080831
Vi grattar O-kullen (Frida, Mysan,Olivia och Rådisen) som i dag fyller 7 år!!

I dag andra dagen Gotland/Visby och då Int utställning SKK Hans Almgren dömde, Sanna fick återigen en fin fin placering 2 bt ck r.cacib, i dag var även Pavel med även han en fin placering 2 bh ck R.cacib, grattis Ingela och Fredrika och "dubbelgrattis" till Fredrika som även fick cacib Bir till Milton och nu är kvalificerad för Int championat.

Taxklubben hade också utställning i Laxsjön Marita Krantz dömde och Qosakdottern Rickeline av Rustböle fick sitt tredje cert och 2 bt, Grattis Birgit och Inger-marie


080830
Första dagen på Gotland/Visby Skk/Nat Cindy Pettersson dömde, Sanna som vanligt knep en finplacering ck 2 bh, även Lellesonen "Dante" (Chaotic) gick det bra för 2 bh, Grattis Ingela och Monika.


080825
Den 6 september är det dags för SM i viltspår 2008. Kennel Bussahagen har lyckan att ha kvalificerat två hundar dit nämligen Lelle och Micke.
Vårt mål var att bli uttagen och det är inte det lättaste det krävs som i Lelles fall att göra bra ifrån sig på två ordinarie prov höst och vår , poängen läggs ihop och dom två hundar som har högst poäng får tävla SM. Maxpoäng blir 84 (2X42) Lelle fick 82! Micke hade också två mkt jämna resultat det sista med HP.
Lelle och Micke är inte dom första hundar från eller ägda av Kennel Bussahagen som tävlar SM.
Bussahagens Elisabeth Taylor gjorde det två gånger bästa placering 11.
Bussahagens Ivanhoe gjorde det placering 7 och slutligen Södersjöns Julle och placering 11.
I alla dessa hundar finns släkskap. Ivanhoe är Mickes pappa och Julle hans morfar, Julle är dessutom far till Elisabeth Taylor. Och slutligen Lelle är morbror till Micke så SLÄKTEN ÄR VÄRST.
Vi hoppas på en trevlig dag i skogen och vårt mål var att bli uttagna, vi gör vårt bästa för en bra placering men många duktiga hundar med.
Håll tummar och tassar!!


080816-17
Nu i helgen har det varit "dubbla" Skk utsällningar.
Så "smågrabbarna" kunde ta varsin utställning.
Först ut var Ykkeman i Norrköping Nat Skk och han skötte sig som vanligt med den äran, CK BIR men stannade ej till gruppen.
Nästa dag Qosaks tur i Nyköping INT CK .cacib (nr 9) Bim.
Wow vilken helg grabbarna hade!!!

Vi tar igen oss efter helgens framgångar


080813
Alla valparna i Ykarus andra kull är nu sålda. Ta gärna en titt på dom fina valparna http://www.geiteryggen.com, det skall bli roligt att få följa dom i framtiden.


080809
Idag ställdes lilla Sissi ut på Smålands Taxklubbs sommarutställning i Skillingaryd.
Bättre resultat kunde det inte ha blivit, BIS-valp, ingen dålig debut .....
Domare var Carina Olsson och Kjell Lindström.


080805
I dag grattar vi Q-kullen (Qasmir, Qosak,Qalinka och Qasparov) på deras fyra-årsdag. Qosak firas med vanlijglass för det älskar han och hans "kompisar"


080802
Första utställningen i augusti är avklarad.
Sala SVTK och domare Mats Jonsson, fyra kaniner anmälda samtliga hanar, Qosak "kammade" hem ännu ett BIR n det blev hans 19 och 6 i år!!! Vilken kille han är!! Vi är mäkta stolta över honom. Han blev sedan även Bis 5.
Vi vill även gratulera hans son Nelson som vann juniorklasen (tre deltog) grattis Nelsson och Susanne/Mats!

Fotograf Ing-Marie Jansson

I helgen blev Sammie, Bussahagens Samantha-Fox, BIR och BIS-2 valp i Gävle tillsammans med handler Rosa.
Domare var Carina Olsson och vi skickar ett STORT GRATTIS!!


080726-27
Denna helgen inga utställningar eller spår för våra hundar utan en titt på Ykarus andra kull , så en lång biltur blev det. Men det var värt mödan en fin kull!
Vi vill gratulera Monika och Dante som på Int SKK i Ransäter på lördagen vann championklasen och sedan en fin 3 bh, pappa Lelle är stolt.
På söndagen i danmark på taxklubbens utställning i Fredrikshamn fick Qosak sonen Matti Exellent 1 i jaktklass och sitt första cert, Grattis Else och Matti!


080720
I dag var det dags för Internationell utställning/Skk i Köping anmälda "Bussahagare" var Qosak och Roxette och far och dotter knep Bir/Bim med cacib WOW säger vi! Och Bir till far som senare också knep en fin 3 placering i gruppen!!!
Det kändes så roligt att få stå där med Bir/bim med hundar som vi uppskattar så mkt!!!
Och att "genen" går vidare i generationerna!
Qosak har ett otroligt år 2008 verkar bli "hans" år, detta var hans femte Bir för året och hans tredje gruppplacering inte illa för en kanintax!!
Hans kritik löd "Championhane full av kvalité utm typ,överlinje, mkt välutveclad bröstkorg, utm vinklar runt om rör sig med härligt påskjut utm päls och färg välvisad "
Domare i ring och grupp Kjell Lindström


080712
I dag var det "Sessa" två:s tur att bli champion. Nämligen Roseanne Barr alias "Sanna". På utställningen i Alfta SKK dömde Lars Widén.
Sanna cert CHAMPION och Bir. Vi grattar Ingela och Sanna STORT. Du gör ett helt fantastikt jobb med Sanna, vi är så glada att du har henne. Inte nog med att hon blev Svensk utställningschampion utan även hennes norska titel föll ut. Så numera är hon "Trippelchampion", inte illa då hon nyss fyllt två år.

(fotograf Fredrika Johansson.)


(fotograf Fredrika Johansson.)


080707
Bilder från Circuit 080702 WDS 080703.


080703
I dag var det en dag vi länge väntat på, det var taxarnas dag på WORLD DOG SHOW, nu skulle det koras 2008 :s världsvinnare. Massa taxar på långhårskaniner 52 på dvärg 120!!
Och hur gick det då!!
Jo helt helt fantastikst.
Första hunden som visades var Qosak sonen Matti (Dvärg) i unghundsklass och stod där som vinnare EXELLENT 1, nästa var Qasparov (dvärg) i championklass Exellent .
Nu kunde vi koncentrera oss på ringen intill där vi hade flest anmälda hundar.
Först ut här var Qosak i championklass och Exellent 1, han var sedan mkt mkt nära att få titeln då han fick res cacib.
Nästa var Roxette och Roseanne Barr i Jaktklassen och dom två systrarna placerades som Exellent 1 och 2, Roxan fick då Cert och igenom det CHAMPION!!!, Sanna fick res.cert.
Sist men inte minst Qalinka i championklass Exellent 1 hon ville sedan visa sin bror var "skåpet skulle stå" så CACIB och därmed WORLDWINNER 2008.
Dessa fyra hundar deltog sedan i vår uppfödargrupp som blev BÄSTA UPPFÖDARGRUPP på långhåriga kanintaxar.

Vi hade aldrig kunnat drömma om alla dessa helt otroliga resultat, på kanintax vann vi alla de fyra klasser vi deltog i t.e.x.
Att få en världsvinnare är något man har i sina drömmar och nu föll drömmen ut och det var t.om.nära två gånger.

TACK TACK och GRATTIS GRATTIS till Inger-Marie, Else,Yvonne, Ingela och Lina, utan er hade det aldrig gått.
Tack även till Fredrika som hjälpte till som handler och fotograf.
Bilduppdatering kommer under veckan.


080702
I dag startade världens största hundevenemang någonsin!
Taxklubben hade utställning och massor av taxar anmälda en domare för dvärgarna och en för kaninerna.
Tre Bussahagare deltog samt Ykarus.
På dvärg Qasparov som fick exellent 4 i championklass GRATTIS Inger-Marie.
På kanin först Ykarus Exellent 4 i championklass, Roxette Exellent 2 res.cert i jaktklass, Qalinka Exellent 1 i championklass Stort grattis Yvonne och Lina.
Roxette i jaktklass exellent


080624
I dag grattar vi "sessorna" dvs vår R-kull (Roxy-music, Roseanne-Barr, Roxette och Rosa på bal) på deras två-årsdag.


080615
Vi vill gratulera Qosak dottern Rickeline av Rustböle som i dag på taxutställningen i Skara knep sitt andra cert och kom 2 bt.
Grattis Birgit och Inger-Marie


080614
Dagen började mycket bra med att Micke åter jobbade ihop en etta med 42 poäng och HP på Smålands Taxklubbs rörliga viltspårprov. Domare idag var Åke Svensson i Alvesta.

I dag/natt ordnade Norra taxklubben ett ordinarie spårprov "Nattprovet".
Sanna startade och då hon helgen innan gått ett rörligt prov med fullpott dvs 1 Ökl HP så var det endast en etta på ordinarie prov för att titeln Svens Viltspåschampion skulle falla ut.
Och visst grejade dom det Ingela och Sanna, trots tuffa förhållande och detta igen med råge 42 Poäng. Det var inte många hundar som denna kväll/natt gick till pris, så visst var det en extra prestation att få ett första pris.
Vilket Team ni är Ingela och Sanna vi är så stolta och glada! Stort Stort Grattis. Detta blev kennelns 13 viltspårschampion!
På utställningsfronten deltog Qalinka i Norge med Bir som resultat, domare Marie Gadolin och Qalinkas mamma "Mysan" var i Vännäs och kom 2 bt med R.cacib grattis Lina och Eva.

Senare på dagen var vi och hämtade lilla Märta, Tåstaryds Ophelia som är en av Ykkemans förstfödda. Märta ska bo hos sin fodervärd Thérese i Tranås där hon får två hund- och två kattkompisar.
På bilden är Thérese och Märta inför hemfärd.


080608
GRATTIS!! Till Mickes son Yxtanejdens Chezter, ”Bosse” som har tagit sin tredje spåretta och nu kan titulera sig SVCH.


080607
Vi vill gratulera Qosak dottern Rickeline av Rustbole som i dag på den Int SKK uts i Vänersborg tog sitt första cert och kom på en fin placering 2 bt och fick även r-cacib, dömde gjorde Eve Nielsen.
Rickeline tog anlag i spår den 5 juni.
Stort Grattis Birgit och Inger-marie


080606
I dag åkte vi till Skaraborg närmare bestämt Kennel Tåstaryd. Ykarus förstfödda skulle beskådas och lilla "Märtha" väljas.
Det var en positiv upplevelse. Fem mkt jämna valpar mötte oss och dom var små.
Inte så konstigt med tanke på att Ykarus själv är kanin och i mamma Lauras stamtavla finns flera kanintaxar.
Så chansen är stor att flera av dessa blir kanintaxar.
Det finns fortfarande en hane och tik som letar efter egen matte/husse.
Vill du ha en valp från en jämn fin lovande kull eller veta mer kontakta uppfödare Gun-Britt Bernlo/Tåstaryds Kennel 0500-420215 gun-britt.bernlo@telia.com
Och detta är lilla "Märtha"


080604
Vi har gått i en nervös väntan sedan i lördags då Lelle och Qosak startade på Östsvenskas Ordinarie spårprov.
Detta prov samt höstens resultat är det som avgör vilka hundar som blir uttagna till SM.
Och då Lelle fick 42 på hösten låg han bra till.
Han startade först utav mina och domaren föreslog 1 med 40 poäng, sedan Qosak som också gjorde en fint jobb men blev lite distraherad av något vilt så slutade på ett andra pris.
Skulle nu Lelles två resultat räcka det var den stora frågan!!!
Och nu efter Kollegiet vet vi, Det räckte.
Lelle är en av dom två hundarna som representerar Östsvenska taxklubben i Viltspårs SM 08!
Det känns verkligen härligt att ha nått det målet vi satt.
Nu väntar träning bla simmning och det gillar Lelle.


080530
Sent i kväll födde Liinu (Aavistuksen å lalla) två tikvapar. Den stolta fadern är Qosak.
Båda valparna är tingade.


080531-0601
Nu i helgen var det taxutställningar norröver.
Sanna var med på två och så mkt bättre kunde det inte gå.
Lördag i Norra taxklubben domare K-E Johansson cert .Bir,
söndag Gävleborgs taxklubb domare Hans Almgren Cert, Bim.
Så Sanna och Ingela fick en snabb revanch från helgen innan.
Stort grattis Ingela och Sanna, och även Grattis Fredrika till Pavels CK och Miltons cert, championat och Bir på söndagen.

foto Fredrika Johansson


080524-25
Den här helgen var det utställningar i MASSOR och vi och våra valpköpare deltog på flera ställen.
På lördagen blev "Pavel" Bim i Sundsvall SKK för Domare Marie Gadolin, Sanna deltog också med en slät etta, Men hon kommer snart igen! Grattis Fredrika och Pavel och naturligtvis Ingela och Sanna!!

På söndagen var Marie och Goldie i Nybro, Smålands Taxklubb stod som arrangör och domare Gertrud Hagström och ja ett bättre resultat än så här kan det nog inte bli BIR och BIS WOW!!
Qosaksonen Klockarbol`s Nobell deltog också i Juniorklass med 1,1 HP Grattis Maj-Britt och Nobell

Pappa själv var i Österbybruk, SKK där Pia Lundberg dömde. Han kammade först hem Bir:et och i gruppen en fin 5 plats och fick som vanligt ett strålande kritik "En mkt tilltalande ch.hane av högsta klass, underbart huvud, utm rygg och bakställ visar sig väl i fin kondition"


foto Jan Segersten

Vi vill även Gratta Qosakdottern Rickline av Rustböle till ck 2 bt i Karlstad på taxklubben domare Cindy Pettersson
Grattis Birgit och Inger-marie och inte minst Rickeline.
Bilduppdatering från dessa utställningar kommer under veckan!!


080517
Först och främst skickar vi stora GRATTIS-hälsningar till Mickes son Yxtanejdens Chezter, Bosse, som idag blev BIR och tog sitt andra cert på SÖTK:s utställning i Flen!!!
Domare var Daniela Giannini från Italien.

Pappa Micke var ute och jobbade i skogen på SMTK:s ordinarie viltspårprov i Målilla. Det blev ännu en etta och domare idag var Kurt Ericson. Nu har Micke fått ihop tillräckliga poäng för att även i år få representera Smålands Taxklubb vid årets viltspår – SM.


080510
Skaraborgs Kennelklubbs nationella utställning i Larv.
Trixa var först ut i ringen med etta, HP andra bästa tik i unghundsklass.
Hon fick jättefin kritik, men matte har ännu inte fått kläm på planeringen av pälsvården.
Nu var hon lite för nytrimmad.
Nästa ut var Micke som gick i veteranklass. HP/CK och andra bästa hane.
Kritik:
"Excellent condition with very flashy movement".
Och till sist Goldie som slog till och blev BIR.
I gruppen var hela åtta taxar representerade och där blev det ingen placering. Domare till både Norfolk och Tax var Lavina Steer från Rumänien.
På vägen hem passade vi på att besöka Tåstaryds Kennel och titta på Ykkemans förstfödda.
De har just fyllt tre veckor och var uppe och kravlade.


080504
I dag var det Ykkemans tur att försvara färgena och visst gjorde han det med den äran. Plats Jälla/Upplands taxklubb domare ras Hans Almgren Bis Eva Jönsons Bir och Bis 4 med följande kritik
"Mkt tilltalande hane med långt vackert huvud väl utfyllt nosparti bra käkar och bett lagom längd i kroppen står och går mkt väl med medelkraftig benstomme vacler päls finan behäng fina pendelrörelser"


080427
Kvicko (B.Qasparov) utställdes i dag och fick med sig ännu ett Bir hem.
Domare var Anette Edlander och plats Sundalsöra. Dagen innan hade även Kvicko en aveslgrupp som fick HP.
Stort Grattis Ing-Marie och Kvicko


080419–080421
Nu har tre valpar flyttat hemifrån. Simson bor numer hos familjen Elveblom i Stockholm där han har två hussar och fyra mattar att sköta om.
Samantha Fox har tre nya mattar och en husse hos familjen Eriksson-Lundin i Vallsta, Hälsingland.
Till sist flyttade Salome till Ingrid och en Riesenkompis i Alta, NordNorge.
Singoalla (Sissi) och Smokey stannar i Kennel Bussahagen. Bilder på nya valpfamiljer kommer snart.


080418-080420
Idén till denna resa kom redan december 07 när Norska kennelklubben lagt ut domare för sina utställningar under 2008. Domaren i Harstad: Espen Eng var en domare vi gärna ville pröva då vi enbart hört positivt om honom om hans bedömingar och det hör inte direkt till vanligheterna.
Så fredagen den 18 april startade Charlotte och Qosak resan från Arlanda, flyg till Luleå. I Luleå var det strålande sol så en stund i solen hann vi med innan vi blev upphämtade.

Ingela , Rosa, Ingeborg samt hundarna Sanna,Trassel,Pepsi och Elvis hämtade upp oss i denna frächa bil.

Deras färd startade tidigt på morgonen i Sundsvall för att lagom till vi landade strax efter 14 vara på plats på flygplatsen Kallax/Luleå.

Första stoppet blev Polcirkeln

Strax efter midnatt anlände vi till vår "Camp" Narviks Camping och vår fina stuga.
Tidig uppgång på lördagen kl 6 satt vi alla i bilen, förväntansfulla och nervösa!
I Norge kör man inte om i Sverige ca 10 mil i timmen utan man får räkna med 5 mil i timmen så strax efter 8 hade vi kört dom drygt 10 milen till Harstad.
Katalogen köptes och vi såg konkurrensen!!
Qosak allra först in i ringen, ck bästa hane och då cert, cacib och titlen Norskt championat föll ut JIPPIE!
Nästa hund var Sanna som sett sin konkurrent en öppenklass tik få ett blått band så där steg nervositeten men ck, cert cacib även till denna lilla tjej
I Bir/Bim drog pappa längsta strået dvs Qosak Bir Sanna Bim
Nästa hund i ringen var Rosas dvärg "Trassel" vann championklassen med Ck (den enda som tilldelades ck i denna klass) sedan bästa hane med cert , cacib (titeln norska champion föll ut), fjärde hunden in
Ingeborgs Pepsi, ck och den enda tiken som tilldelades detta så cert, cacib där med. Nu var det återigen två svenskar som stod i Bir/Bim, Rosa/Trassel drog här längsta strået så Bir till Trassel och Bim till Pepsi.
Nu var det bara en hund kvar, Elvis i championklass standard, en efter en konkurrent åkte ut, sedan tre hanar in i championklass vi utanför insåg att Elvis hade stor chans att ta denna klass.
Och vi började ana en stor succé!
Och visst gick det vägen han vann klassen med ck (den enda i klassen) och därmed cert.cacib (titlarna Int och Nord föll ut) , i Bir/Bim tyckte vi att nu är det norrmännens tur så tiken blev Bir.
Vilken dag detta blev, vi tror nästan historisk!
Ingen av oss fyra har förut upplevt att alla fått allt dom velat ha, visst hade vi drömt om det i bilen upp men att detta skulle bli verklighet var det nog ingen som vågat hoppats på.

Vi avstod gruppen för att åka tillbaka till stugan och få en välbehövlig "eftermiddagsnapp", sedan god middag och en MASSA eftersnack.

Hemresan gick som en dans. Några småstopp hann vi med här utsikt vid riksgränsen

och här ett besök på Ishotellets bar

Klockan 19 landade flyget från Luleå på Arlanda och Charlotte och Qosak klev ut nöjda men något trötta.
När övriga 3 anlände hem vet vi inte när detta skrivs förmodligen senare.

Ett stort tack Ingela för en super bra organiserad resa, du är en super reseledare.
Tack Rosa och Ingeborg för trevlig sällskap hela helgen.
Och till sist ett gigantiskt grattis till alla kanonresultat.: 5 cert, 5 cacib, 2 Bir, 3 Bim 1 Int ch, 1 Nord ch, 3 Norska champions


080415
Ykarus första valpar föddes i dag!!!!!!!!
En fin kull tre tikar och två hanar alla mörkt röda, pigga och alerta.
Mamma är Su(v)ch SVCH Tåstaryds Laura, låter detta intreessant ta kontakt med uppfödare Gun-Britt Bernlo 0500-420215 gun-britt.bernlo@telia.com


080405
Först vill vi gratulera P-kullen på deras fjärde födelsedag hipp hip hurra (tiden går fort)!

I dag hade även Danska taxklubben utställning i Gundsölille.
Qosaksonen Matti deltog och det kunde inte gått så mycket bättre Bir och senare även Bis 3 och igenom det bästa långhår. Grattis till uppfödare Jane och matte Else.
Domare i rasen var Svein Nordang M Norge och i Bis:et Paulina Sjöholm Finland.
"Farmor" Charlotte satt vid ringside i finalen då hon bedömt korthår denna dag och hon var en stolt "Farmor".
Bilderna inte dom bästa men dom är tagna denna dag och den dagen kommer inte igen.


080405
Nu har äntligen vårvädret kommit, så valparna har fått vara utomhus.
Här har de startat upp ett grävprojekt tillsammans i trädgården.


080401
Valparna är nu sex veckor och har börjat spårträna. Det ska börjas i tid.
Alla är mycket intresserade, så det verkar lovande inför framtiden.


080330
Nu är Ykkemans Int championat bekräftad från FCI. Så nu stoltserar han med titeln Int SoDku(v)ch SVCH Ykarus klamap debra. Vilken kille han är visad fyra gånger i Sverige under 2007 samtliga gånger Bir, en gång i danmark då cert och därmed dansk champion, och även i skogen visade han sig vara ett starkt kort. Titeln Svensk viltspårsschampion föll ut även under 2007.
Nu är ÄNTLIGEN dom första Ykke valparna på väg hos kennel Tåstaryd (se valpar/parningar) vi ser verkligen fram emot vad denna underbara kille ska få för valpar.
Vilken liten kanintaxkille vi fick från Tjeckien tack än en gång Marie Prokupkova/Kennel Klamap debra för förtroendet att få ännu en av dina vacka/trevliga/duktiga hundar.
"Ryktet" att kanintaxar har små korta huvuden med runda ögon ser vem som helst att Ykkeman tar "kål på".
Vi på Bussahagen/Y-stammen ser fram emot att själva få små "Ykkebarn" framöver.


080329
I dag hade östsvenska taxklubben utställning i Skogås, domare var Per Lundström. Qosak var endast den hunden som deltog under kennel "Bussahagen" ck/Bim blev resultatet med en pang kritik (som vanligt).
Vi vill även gratulera Qosaksonen Klockarbols Nelson till 1.1 Hp i Juniorklass (Grattis Susanne och Neslson) och Rick dotterns Sagorikets Hera som nyss fyllt 9 mån debuterade i uts ringen med 1.2 HP i Juniorklass Grattis Birgitta och Hera!
Vi fick också i "efterskott" ett VP som skulle tilldelats oss på Östsvenska taxklubbens årsmöte i februari.
Då det visade sig efter kontrollräkning att även "Jubileumsgrytan" även tilldelades Kennel Bussahagen.
Det var samma hundar som ingick i detta pris som i Hallmans VP. I detta pris fick man även poäng för nya Viltspårschampions under 2007 och vi hade tre Qosak, Roxette och Mysan.
Tack än en gång alla underbara valpköpare självklart även ni som inte deltar i något poängpris.
Det viktigaste för oss som uppfödare är att veta att valpen vi fött upp får ett kärlekfullt hem med bra aktivering allt annat är självklart Bonus.


080324
Qosak fick en finsk flickvän under påskhelgen nämligen Aavistuksen Å lalaa "Liinu en tik med spännande stamtavla och höga meriter. Vi hoppas nu att det skall bli små "Qosakbarn" Vecka 22 mer info och för mer information om denna spännande kombination här!


080322
På Påskafton hade Kennelklubben en Int. uts i Stockholm/Älvsjö. Domare Mogens Slot-Hansen Danmark Qosak och Rox deltog, med resultaten Qosak Ck, Cacib (kommer att tilldelas 2 bh då Qosak är Int champion) Bir med en flott kritik, Rox började löpa samma dag och tyckte livet va rätt trist så hon stannade på en "slät" etta.

foto Elina Vaittinen


080316
I dag hade Dalarnas Taxklubb utställning och Paulina Sjöholm från Finland dömde, en ung Qosak son deltog.
Klockarbol`s Nelson det var debut på officiel utställning för denna drygt 10 månaders kille. Kritiken löd:
28 cm Utmärkt typ & proportioner Vackert huvud & uttryck Bra förbröst & kropp Välvinklad Stram rygg Bra päls & utmärkt färg Rör sig parallellt ngt lyftigt fram Bra temperament
Och priset blev:
1 jukl 1 Jkkl Ck 1 Bhkl BIR BIS-R

Stort Grattis Susanne och Nelson och även till ditt "dvärgbir".
Pappa Qosak är en stolt far


foto Susanne Forslund


080313
Valparna är nu drygt tre veckor gamla och har börjat äta "riktig" mat med god aptit.
Efter maten blir det lite fight innan läggdags.


080302
Idag har Smålands Taxklubb haft sitt årsmöte och då fick Bussahagens Roxy-Music ta emot sina vandringspriser.
Fannys Spårkanna och Leif Sivertsons VP för bästa tax i anlagsklass under vårens rörliga spårprov.

Valparna är snart två veckor gamla och de växer och frodas. Till Er som väntar på valpbilder säger vi att ”den som väntar på nå´t gott väntar aldrig för länge”…
Goldie börjar tycka att mammalivet är lite långtråkigt, så kvällarna tillbringar hon i TV-soffan. Ronja och Trixa tycker att hon är MYCKET oansvarig. De sitter och vaktar vid grinden in till valprummet och om någon börjar gråta säger de genast till.


080223
I dag var det årsmöte i Östsvenska taxklubben och där delar man ut diverse priser och med facit i hand vi gick INTE lottlösa hem.
Följande priser fick vi med hem!
Viltspår och utställningschampionat Ykarus Klamap Debra
Viltspårschampionat Bussahagens Roxette
Bruksavelspris i Guld Multich Hörkares X Cadett
Bruksuppfödarpris i Guld till kennel Bussahagen
"Lelle" fick Bruksavelpris i Silver, Hallmans VP-Veteranpokalen,Arditos VP (dessa två för provets bästa ordinarie spår hösten 2007)
"Qosak" fick Viltspårschampionat och "Pomparnas VP" ( Vp till bästa hund på jakt/uts på Svenska taxklubbens uts och jaktprov hunden MÅSTE ha jaktprovsmeriter(drev/spår/gryt) för att tävla om detta pris och han är den första LD/LK som tar detta Vp .
Östsvenska Taxklubbens Poängpris: Utdelas till klubbens vinstrikaste uppfödare på jakt/uts (krav jaktmeriter viltspår/gryt/drev och deltagande hundar fem) deltagade hundar var Qosak, Roxette, Mysan, Frida, och Sanna , samtliga KANINTAXAR detta är nog unikt.
Ett gigantiskt TACK ni alla som hjälpt hos fram till detta. Utan er valpköpare som aktiverar era hundar hade vi ALDRIG kunnat få detta , vi är så glada och stolta över detta och tacksamma!!

Lelle och Qosak med sina egna priser samt bruksuppfödarpris guld och Östsvenskas poängpris


080219
I natt fick Goldie fem fina valpar. Tre tikar och två hanar alla röda friska och pigga.
Mer info på valpsidan!


080216-17
Nu i helgen fortsatte Qosakbarnen sin framfart.
På lördagen i Danmark Odense DKK/INT tog Mattie Cacib, Bir och slutligen Big 4, känns lite extra roligt då Qosak är pappa och Bussahagens Karl-Lagerfeldt morfar, Grattis Else och uppfödare Jane.
På söndagen hade Taxklubben utställning i Östersund två Bussahagare deltog först ut Sanna som knep cert nr 3 slutade 2 bt, Pavel Ck och 3 bh stort grattis till Sundsvalls tjejerna Ingela och Fredrika.
På första sidan kan man se både Matti och Sanna. Pappa Qosak är en stolt far!


080215
Idag fyller Micke tio år. Han och morbror Lelle är årsbarn och de kommer att ha ett storstilat kalas ihop nästa gång som de träffas.
Det blir förmodligen i påsk.
Förutom att Micke har tappat några tänder visar han inga som helst spår av några ålderskrämpor. Tvärt om verkar han bli i allt bättre form, så förhoppningsvis får vi ha honom kvar i många år till.


080209
I dag Taxutställning i Flen, domare var Cindy Pettersson, endast en "Bussahagare" deltog, Roxette, men med den äran cert nr 2 och även Bir nr 2. Fin kritik som vanligt: "Utm proportioner, ädelt huvud med bra ögon,öron och bett, Utm hals förbröst och front Välvinklad fram och bak rör sig väl" Stort Grattis Yvonne och Rox


080206

Vi har fått glädjande nyheter från Ryssland.
P och Q kullens pappa Maza/Zorro blev ARETS AVELSHUND 2007, och där hjälpte Qosak,Qalinka,Qasparov och Pavel bra till då dom alla fyra lyckades få Cacib och Bir på Int utställningar under 2007!
Och inte nog med detta deras bror "Blitzer" (Boshhaft Loshhund Blitzer) blev vinstrikaste tax alla hårlag och storlekar.
Det känns verkligen roligt att ha Maza som far till två kullar då det inte verkar vara en slump att vara valpar efter honom haft sa fina framgångar på utställningar och spår, det betyder mycket avelsmässigt att ha hundar som lämnar bra avkommer oavsett kombination. Vi ser även att våra "Maza" barnbarn ser ut att bli rikigt bra!
Stort Grattis Lena Maza och Blitzer!!


080201
I dag vill vi GRATTA "Lelle" stort han fyller 10 år! Tiden har gått fort men vilka år vi fått tillsammans och förhoppningsvis är det många många kvar.
Man kan inte tro det när man ser honom, han är som en unghund, lite gråa strån finns men det hör åldern till och en "auktoritet"som bara äldre erfarna hundar har.
Han är verkligen en tax "stor hund i litet format" .
Meriter har han som nog slår det mesta eller vad sägs om:
Viltspår:15 Första pris i Öppen klass varav 4 med HP och FYRA gånger provets bästa hund på ordinarie prov.
Grytprov: Godkänd grytkaraktär Sverige 1 pris med 60 poäng danmark (motsvarar väl godkänt i Sverige) Sveriges enda långhåriga kanintax med dennna merit.
Utställning: Multichampion (Int.Nord oDk) Svensk vinnare 99,00.
Avel: På sju kullar sammanlagt 31 avkommer , SVTK:s Bruksavelpris i Brons och Silver, far till ett antal utställning och viltspårschampion bla vår O-kull.

Men det han uppskattas mest för är hans stora personlighet, starka mentalitet, en härlig familjemedlem, kompis och jaktkamrat. Målet för Lelle 2008 är att försöka bli uttagen till Viltspårs-SM han har fina förutsättningar igenom att han blev provets bästa på Östsv. höstprov, vi hoppas på ett bra resultat på vårprovet så är målet nått!

Dagen firas det med nära och kära, på menyn köttfärs, leverpastej och självklart tårta!

HIPP HIPP HURRA FÖR LELLE!!!!!


080103-06
I dagarna fyra pågick MYDOG i Göteborg en stor "hundfest", två Internationella utställningar.
Vi hade hundar anmälda båda dagarna men anda dagen snöade vi inne och fick tyvärr stanna hemma.
Första dagen ställdes två "Bussahagare" ut och det var kullsyskonen Qosak och Qalinka och det kunde inte gå så mycket bättre.
Qosak Bir och Qalinka Bim, hon fick cert Cacib och igenom det också två nya titlar Int och Svensk champion.
Vilket start på det nya året!
Nu är dom tre utav fyra i Q-kullen som är Internationella champions.
Stort Grattis Lina och Rebecka och inte minst Qalinka!
I gruppen var samtliga taxvarianter representerade dvs 9 stycken och Qosak placerade sig på en mkt hedrande fjärde plats.
Domare i både ras och grupp var Johan Juslin Finland.


"Stiliga Qosak" (foto Jan Segersten) - - - "Dom två kullsyskonen" - - - "Qalinka"

Dag två var två "Bussahagare" med Sanna och Qalinka, Sanna hade sommarklänningen på så en stark etta, Qalinka ck, cacib 2 bt Grattis Ingela och Lina.
En ung Qosakdotter Rickeline av Rustböle vann juniorklassen hos dvärgarna, Grattis Inger-Marie och Birgit till det!
Domare:kanin Kurt Nilsson; Dvärg Hans Almgren


080101
Det är nu dags att summera tillbaka på år 2007 och kort kan man säga det var ett FANTASTISKT ÅR!
Och det TACK VARE VÅRA HELT UNDERBARA OCH DUKTIGA VALPKÖPARE. UTAN HADE DET ALDRIG GÅTT!!
En ny ras kom till Kenneln igenom "Trixa", Norfolkterrier!
Två gamla trotjänre gick ur tiden Dennis och Ibiza, saknaden är stor efter dom båda.
Har vi missat något hör av er!

Utmärkelser
SVENSKA TAXKLUBBENS BRUKSUPPFÖDARPRIS I GULD!!!!!
SVENSKA KENNELKLUBBENS BRUKSUPPFÖDARPRIS OCH DETTA FÖR ANDRA GÅNGEN!!
SVENSKA TAXKLUBBENS BRUKSAVELSPRIS I GULD FÖR HÖRKARES X CADETT (vi har dig på näthinnan som den perfekta taxen)
SVENSKA TAXKLUBBENS BRUKSAVELSPRIS I SILVER FÖR BUSSAHAGENS LEONARDO DI-CAPRIO
SVENSKA TAXKLUBBENS BRUKSAVELSPRIS I BRONS FÖR BUSSAHAGENS KATE`S OPAL

NYA UTSTÄLLNINGSCHAMPION
BUSSAHAGENS QOSAK (INT och Dansk)
BUSSAHAGENS QASPAROV (INT Ch)
BUSSAHAGENS QALINKA (Norsk champion)
BUSSAHAGENS PAVEL BURE (Norsk Champion)
YKARUS KLAMPAP DEBRA (Int Svensk o Dansk champion)

NYA VILTSPÅRSCHAMPION
BUSSAHAGENS QOSAK
BUSSAHAGENS KATE`S OPAL
BUSSAHAGENS ROXETTE
YKARUS KLAMPAP DEBRA

UTSTÄLLNINGSMERITER
BUSSAHAGENS QOSAK BIS 1 SVTK GRUPPPLACERAD SKK
BUSSAHAGENS QASPAROV CACIB BIR
BUSSAHAGENS QALINKA CACIB FLERA BIR
BUSSAHAGENS PAVEL BURE FLERA CACIB OCH BIR GRUPPPLACERAD SKK
BUSSAHAGENS ROSA PÅ BAL FULLCERTAD FLERA BIR GRUPPPLACERAD
BUSSAHAGENS ROSEANNE BARR BISVALP SVTK 2 CERT BIR
BUSSAHAGENS ROXETTE CERT BIR/BIM
BUSSAHAGENS KATE`S OPAL FLERA BIR/CACIB BIG VINNARE SKK INT SAMT FLERA GRUPPPLACERINGAR SKK
RED TOPS GOLDIE HAWN CACIB FLERA BIM

VILTSPÅRSMERITER
BUSSAHAGENS MICK-JAGGER PLACERAD 10 VILTSPÅRSM 07
BUSSAHAGENS ROXY MUSIC GDK ANLAG PROVBÄST
BUSSAHAGENS OPRAH WINFREY 1 HP ÖKL PROVBÄST
BUSSAHAGENS KATE`S OPAL 1 HP ÖKL
BUSSAHAGENS QOSAK 1 HP ÖKL
BUSSAHAGENS LEONARDO-DI-CAPRIO PROVBÄST ORD:PROV
BUSSAHAGENS ROSEANNE BARR 1 ÖKL