Namnet Bussahagen kommer ifrån den gård där vi båda är uppväxta och våra två första kullar föddes.

Vi är två systrar som driver kennel Bussahagen, Marie och Charlotte Jacobsson. Innan vi föddes så fanns tax i familjen nämligen en korthårig normaltax Rita och vi båda är uppväxta med henne.

Bilden t.h. föreställer Rita och Charlotte.

Den första långhårstaxen kom 1968 och det var Maries första hund Cissie, en liten standard långhår.

1973 fick Charlotte sin första egna tax det var Familjärs Indra. Det var den första utav våra taxar som ställdes ut och hon hade stor framgång.
Genom hennes framgång och hennes trevliga sätt väcktes tanken på att ta en kull valpar.
Oktober 1978 föddes den första kullen, A-kullen.
1986 registrerades kennelnamnet Bussahagen.
På dessa år har det blivit 17 kullar vi är alltså inga stora uppfödare utan vill ha mer kvalité än kvantitet.
Vi har haft stor framgång med våra uppfödningar och det har vi naturligtvis alla våra trevliga valpköpare att tacka för. Utan er hjälp och engagemang så hade det inte gått och så är det givetvis även i framtiden.
Vår målsättning är att föda upp sunda, friska taxar med en bra mentalitet - det har den högsta prioriteten, men det är givetvis trevligt om dom dessutom är vackra och duktiga på prov och som jakthundar.
Vi vill att våra valpköpare är nöjda med sina hundar och att dom uppfyller deras önskan och att våra valpar är nöjda med sina ägare och får den omvårdnad och kärlek dom har rätt till.
Vi själva ägnar mycket tid åt "taxen", dels våra egna genom jakt, träning, utställning, avel, uppfödning m.m., men även andras då Marie är viltspårsdomare och även engagerad som Kassör i Smålands taxklubb och Charlotte är exteriördomare på de flesta stående fågelhundar, drever, beagle och naturligtvis TAX, samt numera också viltspårsdomare.
Vi samarbetar tätt ihop med Kennel Hörkaer i Danmark, då vi har samma målsättning med vår uppfödning och det är skönt att ha någon att bolla idéer och tankar med.

Titta nu gärna vidare på vår hemsida och är du intresserad av en tax från Bussahagen så är du välkommen att höra av dig.

Marie och Charlotte Jacobsson