"Ibiza"
930312 - 070924
Int Nord och Fin u(VD)Ch, Gruppvinnare SKK ett antal Bir i alla nordiska länderna.
VÄRLDENS enda kanintax med drevmeriter 2:a RÅ och 2 3:pris HJ.

DKU(C)CH INTUCH KBHV-91,-92 SU(V)CH Opalina´s Marquis De SadeDKJCH DKU(V)CH INT&NORDU(V)CH NJ(V)CH Foxfoot Tintorozzo INT&NORDU(V)CH NJ(V)CH Foxfoot Juniorchef
FINU(V)CH INTUCH NU(V)CH NV-88 Foxfoot Oui Ouiche
Faxel Vom Steffelstamm Maderia Vom Aschenbach
VDHCH Ulanka Vom Steffelstamm
VDHCH Xeni Vom SteffelstammOdax Vom Steffelstamm Taeuber Vom Steffelstamm
Ulixa Vom Steffelstamm
VDHCH Trappe Vom SteffelstammIlias Vom Steffelstamm
Nita Vom Steffelstamm

Ibiza var en födelsedagspresent från Kennel Hörkaer till Charlotte. På det sättet fick vi även den tik vi tänkt ta från början, lite annorlunda stamtavla och storlek bara.
Ibiza har även hon haft stora framgångar i utställningsringen, med ett antal BIR, två gånger Svenskvinnare och gruppvinnare hos SKK.
Men den verkliga framgången har hon haft i skogen som jakthund. Att hon skulle vara en sådan fantastisk jakthund hade vi inte förväntat oss. Det är väldigt ovanligt att någon jagar med dom små långhåren, men att det går har Ibiza väl bevisat. Hon är världens ENDA och då även naturligtvis FÖRSTA kanintax som tagit pris på drevprov, hon har en tvåa på rå och två treor på hjort.
Vi får se om vi kan få till en start till. Det vore hemskt roligt med en etta, för det är hon kapabel till.
Ibiza har haft två kullar hos oss. Meningen var en tredje kull, men det ville inte Ibiza själv då hon i princip slutade löpa vid nästan 7 års ålder.
Som hund är Ibiza mycket självständig och mycket bestämd. Hon är en väldigt lätt hund att ha - alltid glad och med på det mesta.
Som jakthund är hon väldigt ärlig, lite hård tyvärr, men ett utmärkt sök och återgång. Det är skjutet många olika djurslag för henne: hare, rådjur, hjort och räv, men får hon välja själv så blir det hjort.

ALBUM:


Drygt 14 år