"Julle"
1988-06-15 - 2003-09-15
Su(v)ch SVch
Deltagit i Spår SM med en 11 placering
SVTK:s bruksavelspris i Brons

Strömstigens Brandy Boy Vibes Krabask NLCH Feike V D Wijsterhoeve
Vibes Lexa
Fauna Von Der Dömerhögte Rubin Vom Wesertal
Dita Von Der Dömerhögte
Tromika´s Lille Tiruska Örnbergets Zapata FIN&NU(V)CH NORDV-82 Örnbergets Puskas
Kitty Vom Eddastein
SU(GV)CH Lony Vom Eddastein Joschi Vom Bromberg
Flora Vom Eddastein

Om Julle skulle jag kunna skriva sida upp och sida ner. Han var en mycket speciell herre och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Han kom till mig när han var 1 år. Jag såg hans vackra huvud på besök hos hans uppfödare och smalt. Han följde med mig hem, till en början med uppfödaren som delägare, men efter några år var han helt min.
Julle var den taxen som fick mig att förstå att även dom små varianterna av långhår har jaktanlag. Jag ville ju träna viltspår och det var många "hårda" ord i skogen under dom träningarna för alla viltslag som var betydligt roligare.
Han blev med tiden ett utmärkt spårhund både på prov och praktiskt med drygt 20 ettor i elit/öppenklass och ett antal gånger även provets bästa hund.
Jag hade alltid med honom i bilen när jag tränade andra hundar på spår utifall dom var dåliga, då avslutade jag alltid dagen med Julle, så åkte alla hem nöjda.
Han visade även att han lämnade sina jaktanlag till sina avkommer. Den mest kända är nog SU(D)CH Sennenvännes Isabelle som har tagit flera pris på drevprov och däribland en etta på ordinarie drevprov.
Själva har vi Ronja och Rajsa kvar i kenneln, nu som "hemmahundar".
Julle fick totalt 22 valpar och med det lyckades han få SVTK:avelspris i Brons.

Tack Julle för den tiden vi fick ihop och vi jobbar på att få till en "Jullekopia".

ALBUM: