"Lelle"
* 1998-02-01
DKU(VG)CH INT&NORD U(V)CH SVCH SV-99, SV-00
1 Grytprov (Danmark)
Godk.karaktärsprov gryt (Sverige)
Svenska taxklubbens bruksavelspris i Brons 2004 , Silver 2007
Deltagit i SM viltspår 1 pris placering 16, 2008 och 1 pris placering 3, 2009

BECH BEJCH INTUCH NLCH Rebell Van De Nerendijk Pallieter Von Lotenthal Hein V. Asmaja
Git V. Asmaja
Trixi Vom Lindenhang Dachsel Vom Lindenhang
Nixe Vom Dorffeld
FINU(V)CH INTU(VD)CH NORU(DV)CH SV-97 SV-99 Hörkaer´s X IbizaDKU(C)CH INTUCH KBHV-91 KBHV-92 SU(V)CH Opalina´s Marquis De Sade DKJCH DKU(V)CH INT&NORDU(V)CH NJ(V)CH Foxfoot Tintorozzo
Faxel Vom Steffelstamm
VDHCH Xeni Vom SteffelstammOdax Vom Steffelstamm
VDHCH Trappe Vom Steffelstamm

Lelle är son till Ibiza och han har en belgisk pappa. När Ibiza var en så duktig jakthund ville vi se om även hennes valpar kunde bli det. I första kullen med Julle (dvärgtax) gick det bra ("Ronja"), så kunde vi nu hitta en kanintaxhane med bra jaktmeriter. Det gjorde vi igenom Int Belg och Hollch Uch Belgisk Jaktchampion Rebell van de Nerendijk, en svart liten kanintax boende i Belgien.
Planerna var att behålla en svart tik men det blev tre röda hanar, så då blev det en röd hane som fick stanna.
Namnet fick han igenom att vi döper alla våra uppfödningar till någon kändis eller något känt och filmen Titanic hade premiär i feb-98, så då blev namnet självklart "Leonardo Di Caprio".
Visst fick Lelle bra anlag både från mor och far. Han blev lite av en "allroudtax". Han är utmärkt som spårhund och har många första pris flera med HP och några gånger även provets bästa hund.
Han har fått ett första pris på grytprov i Danmark och detta med mkt fina poäng 60 (Sveriges första uppfödda och ägda kanintax med den bedriften) och är även godkänd på karaktärsprov på gryt i Sverige.
Som drivande tax fungerar han också. Dock är hans drevtider kortare än hans mors så någon start på drevprov har inte blivit av.
Han har också visat sig vara en duktig "pappa", han har i dag 31 avkommer i Sverige och av dessa har 3 blivit utställningschampion, 3 viltspårchampion, 12 utställda med ck/cert, och 9 med 1 ökl viltspår listan kommer med stor sannolikhet att fyllas på då flera är aktiva i ringen och skogen.
Genom denna bedrift tilldelades han Svenska taxklubbens bruksavelspris i brons 2005 och är nu nära att även kunna kvalificera sig för Svenska kennelklubbens bruksavelspris förhoppningsvis under 2006.
Som hund är Lelle underbar. Lugn och mycket självständig inne och full fart ute. Han är alltid glad och positiv till allt.
Jag har aldrig haft en hund som är så lättlärd. Hade man haft tid och mer intresse så hade han nog även kunnat tävla lydnad. Han har medverkat på jaktmässor där jakthundar skall visa att dom även är lydiga.
Jag har aldrig haft en hund som har en sådan otrolig syn som Lelle - han ser ALLT. Han är också mentaltestad hos Rolf Johansson med fin-fina poängen 243.

ALBUM:


foto Jan Segerstan


Drygt 9 år


Spår-SM 2009, foto Kerstin Norberg


Spår-SM 2009, foto Ingela Björkman


Lelle Viltspårs-sm 2010 1 pris 4 plats 162 av 164 poäng