"Venuse"
* 2004-01-24
SoDKu(v)ch

IntCh CZCh SKCh Charm Klamap Debra Erik Klamap Debra CZCh ACh Dino vom Seeräuber
Ypsy vom Zoll
Dull z KlamapTom Věkor
Zita z Radotínskych strání
Inez Klamap Debra CZCh SKCh Max z Debry J ACh Heinrich von Aranmanoth
Donna z Debry
Mandy de NanthomNLCh Yannick v.Asmaja
Sirene von Lotenthal

Att hitta en ny "tiklinje" har varit lite av ett Projekt under några år. Just att hitta det där lilla "extra" dvs att allt stämmer är inte alltid så lätt det viktiga är att hitta en tik som tilltalar en i mentalitet, exteriört och har en bra stamtavla.

I September 2004 deltog två tjeckiska hundar på Köpenhamnsvinnare den långhåriga kanintaxen Ich Lch Czch Bihch Int ch Euv04 Dingo Z Debry (Bir Köpenhamnsvinnare 04) samt långhårsdvärgen Danny Z Ostrozskych Jezer (Bim och Köpenhamnsvinnare 04) båda ägda av Prokupkova Tjeckien (Kennel Klamap Debra). Vi själva deltog inte på utställningen men Else (Kennel Hörkaer) som vi samarbetar nära med gjorde det och dessa hundar imponerade på henne.
När Else sedan i okt 2004 kom och hämtade Qosak hade hon bilder och stamtavla med på dessa hundar. Det var inte svårt att komma fram till att vi skulle ta kontakt med Marie Prokupkova Kennel Klamap Debra och fråga om det fanns någon tik till salu. Om det fanns en tik så skulle denna delägas av Charlotte och Else.

Vi tog kontakt och det fanns ev. två tikar till salu och stamtavlor bifogades. Else och Charlotte enades om att det var Venuse som var den intressantaste.
Ett par finska uppfödare skulle ner och hälsa på Kennel Klamap Debra våren 05 och vi bad Marita Järvinen att titta extra "noga" på Venuse då vi var mkt intresserade av henne men själva inte hade möjlighet att resa ner och titta på henne.
När dom var tillbaka så var det bara idel lovord om henne och då var beslutet inte svårt "VI KÖPER HENNE".
Hon var anmäld på några utställningar så inte förrän i juni landade hon i Danmark hos Else.

Venuse anpassade sig fort i taxflocken hos Else i Danmark! Hon har ett gudomligt temperament både mot människor och andra hundar hon är alltid glad och med på det mesta, hon har en "hög social kompetens" men kan också vara envis som synden när den sidan sätter till. Både Else och Charlotte är mycket glada över att ha hittat lilla Venuse hon kommer säkert att glädja oss mycket som en härlig tax, på utställningar/prov och i aveln.
Dom närmaste planerna är att försöka meritera henne vidare till ett svenskt och danskt utställningschampionat och ett Svenskt Viltspårschampionat.

Avelsmässigt så är planen att Venuse och Qosak ska få valpar, kullen är planerad till våren/sommaren 2006 (Läs mer under Valpar).

TACK Marie Prokupkova för att vi fick köpa denna ljuvliga tik och som vi vet var din favorittik, tack även till Marita Järvinen Kennel Simply Tan, Finland för att du tittade på Venuse åt oss och att vi fick en bra kontakt med Kennel Klamap Debra. Lycka till med Nuki Klamap Debra, Venuses äldre helbror som har flyttat till Finland och delägs av just Marita Järvinen.

Venuses meritlista från utställningar i Tjeckien och Polen som Junior:

ALBUM:

Venuses vackra huvud och uttryck
foto Marja Syrjänen


foto Marita Järvinen


Tre vackra och typlika kanintaxar från Kennel Klamap Debra
Venuse (i mitten), Unka och Ulli


Qosak & Venuse


foto Marie Gadolin